X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Bensatankillisen voi maksaa pian mukavasti autossa istuen

09/12/2015 - 08:41

Mobiilimaksaminen tulee – mobiilitankkaus on pian täällä

Mobiilimaksaminen on pian mahdollista kaikilla älypuhelimilla. Ensi vuonna autoilija voi hoitaa bensa-asemalla maksamisen nousematta autosta. Kännykkä tunnistaa sijaintitiedon avulla millä bensa-asemalla ollaan ja autoilija vahvistaa minkä mittarin vieressä auto on. Autoilijan luottotiedot tai tilin saldo tarkistetaan reaaliaikaisesti ja bensa-asema saa tiedon, jos kaikki on kunnossa. Vasta sitten autoilijan tarvitsee nousta autosta pakkaseen tai sateeseen. Maksuasiat on jo hoidettu ja tankkauksen voi aloittaa heti.

Esimerkiksi tankkaaminen on pian mahdollista maksaa mobiilisti.

Tamperelainen Eatech Oy kehittää mobiilimaksamiseen helppokäyttöisiä sovelluksia, jotka toimivat kaikilla älypuhelimilla.

Kuluttajille mobiilimaksaminen näkyy lompakon positiivisena kevenemisenä: mukana ei tarvitse kantaa lukuisia kortteja. Samaan kännykkään voidaan ladata useita erilaisia maksu- ja kanta-asiakaskortteja. Ostaminen on helppoa ja kuitit jäävät talteen sähköisesti.
Kauppias voi pitkällä tähtäimellä vapautua nykyisistä korttimaksupäätteistä. Niiden ylläpito on ollut merkittävä kustannus kaiken kokoisille yrityksille. Mobiilimaksaminen voi poistaa välistä myös luottoyhtiön veloituksen jokaisesta maksusta.
Kännykällä maksaminen voi toimia myös prepaid-periaatteella, jolloin käyttäjiä voivat olla alaikäiset tai henkilö, jolla on luottohäiriö.

– Esimerkiksi lasten kuukausirahat ja mopoauton bensarahat voidaan ladata kännykkään. Sähköiset kuitit pysyvät tallessa, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Toni Kokkonen Eatech Oy:stä.

Lompakkoa et tarvita enää kuittien kuljettamiseen

Kun mobiilimaksaminen on käytössä, yritys voi kohdentaa etuja ja markkinointia sähköisesti puhelimeen. Perinteistä lompakkoa ei tarvita enää ollenkaan kanta-asiakaskorttien tai kuittien kuljettamiseen.
– Kuitittomuus on selkeä etu sekä kuluttajille että yrityksille. Paperilappuja ei tarvitse kuljettaa mukana ja skannailla, vaan kuitit ovat heti saatavilla sähköisinä. Kuittiin voi helposti lisätä kännykällä tai nettiselaimella viite- ja lisätietoja, joita tarvitaan tilinpäätöksessä. Lisätiedot voi merkitä vaikka heti ravintolassa tai kaupassa ollessaan, jolloin kuittipino ei pääse kertymään.

Nykyisin yrityksillä saattaa olla yhteiskäyttöisiä kortteja, joiden pin-koodin tietää useampikin ihminen. Mahdolliset väärinkäytökset on vaikea selvittää. Mobiilikortti voidaan sitoa jokaisen työntekijän omaan puhelimeen jolloin yhteiskäyttö sujuu mutkattomasti eikä fyysistä korttia tarvitse siirtää taskusta toiseen.

Entä jos puhelin hukkuu tai virta loppuu?

Suurin mobiilimaksamiseen liittyvä riski on se että puhelin hukkuu. Sähköiset kortit saa kuitenkin suljettua nopeasti ja avattua uuteen puhelimeen. Jokainen voi myös itse asettaa rajat, millä summilla älypuhelin kysyy PIN-koodia maksaessa. Tämä tuo kuluttajille selvästi joustavuutta verrattuna lähimaksamiseen, jossa raja on kaikille sama 25 euroa.

Ylimääräisten ja uusien korttien tekemiseen ei mene rahaa.
– Jos perinteinen lompakko häviää ja kortit sen mukana, alkaa aikamoinen soittelurumba kun kortteja joutuu sulkemaan ja uusia hakemaan. Korttien uusiminen ei ole halpaa ja kestää kauan. Jos taas kännykkä hukkuu tai menee rikki, niin kortin tiedot voi siirtää nopeasti uuteen puhelimeen. Vanha saadaan kuoletettua helposti, kertoo Kokkonen.

Tietenkin puhelimessa pitää olla myös virtaa, mutta sitä saa lisää nopeammin kuin mitä kokonaan uuden muovikortin toimittaminen kestää.

Eatech Oy on tamperelainen ketterä ohjelmistoyritys, joka keskittyy asiakaskohtaisten ohjelmistoratkaisujen ja jatkuvien palveluiden tuottamiseen. Yritys on kokonaan henkilöstönsä omistama ja yksi Vuoden työnantaja 2015 –kilpailun finalisteista.

Lisätietoja: Toni Kokkonen, Myynti- ja markkinointijohtaja, Eatech Oy
toni.kokkonen@eatech.fi, puh. 040 591 0390

Lue Aamulehden juttu aiheesta: aamulehti.fi

Toni Kokkonen