X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Eatech arvostaa harrastuneisuutta

04/03/2016 - 12:49

Meillä Eatechilla on aina arvostettu suuresti harrastuneisuutta ja aitoa kiinnostusta ohjelmointia ja IT-alaa kohtaan. Omien havaintojeni mukaan harrastuneisuus korreloi hyvin myös ammatillisien taitojen kanssa, mikä itsessään riittäisi perusteluksi harrastuneisuuden tukemiseen. Lisäksi, koska Eatech viettää kuluvana vuonna 10-vuotissyntymäpäivää ja juhlavuotta, päätimme päivittää isolla kädellä tapoja, miten koulutusta ja harrastuneisuutta tuetaan. Usein työhaastattelussa tulee puheeksi Eatechin tarjoamat työsuhde-edut, ja koska pidän harrastuneisuuden tukemista tärkeänä, ajattelin kirjoittaa aiheesta intran lisäksi myös julkisesti.

Koulutuksen ja harrastuneisuuden tukeminen

Yksinkertaisesti koulutukselle ja harrastuneisuuden tukemiselle on varattu merkittävä budjetti, jota käytetään yhdessä sopien. Selvyydeksi on hyvä tarkistaa, mitä eroa teen koulutuksella ja harrastuneisuuden tukemisella. Tässä kirjoituksessa tarkoitan koulutuksella taidon tai tiedon, jota tarvitaan työtehtävissä, hankkimista. Koulutuksen hankkiminen on luonnollisesti työnantajan velvollisuus ja sen hankkimiseen käytetään kulloinkin sopivinta tapaa. Harrastuneisuuden tukemisella tarkoitan taidon opiskelua, jolla ei ole välitöntä tarvetta työtehtävissä.

Harrastuneisuus on toimintaa, jota usein tehtäisiin joka tapauksessa, mutta työnantajan tuen ja arvostuksen pohjalta se voi saada uutta puhtia. Eatechilla tämä tuki voi olla rahallista tai ajallista, kuitenkin niin, että siihen liittyy omavastuu. Omavastuu voi olla myös rahallinen tai ajallinen elementti. Omavastuusta sovitaan tapauskohtaisesti. Alla muutamia esimerkkejä lähiaikoina toteutuvista tai jo toteutuneista aiheista. Tärkeintä on henkilöstölähtöisyys: sitä tuetaan mihin löytyy kiinnostusta ja tarvetta.

Seminaarit ja kurssit

Seminaari ja kurssit ovat helppoja ja nopeita toimia koulutusvastaan kannalta, koska usein riittää linkin heittäminen Slack-kanavalle ja kiinnostuneiden kerääminen listalle. Esimerkiksi Microsoftin järjestelmä TechTalks for develors -tapahtuma keräsi muutamassa minuutissa parikymmentä halukasta osallistujaa. Yhteiset opintomatkat ovat mukavaa vaihtelua arjen keskellä ja ne tarjoavat hyvän tilaisuuden tutustua uusiin työkavereihin. Käy vilkaisemassa tunnelmakuvia Facebookissa!

Kirjallisuus ja opiskelu

Kirjallisuus ja muu materiaali verkossa on itsessään edullista, joten hankintakustannuksien lisäksi voimme osallistua myöntämällä palkallista opiskeluaikaa. Opiskeluaikaa voidaan käyttää myös esimerkiksi sovitun kurssin käymiseen avoimessa yliopistossa.

Sisäiset tilaisuudet ja työpajat

Sisäisesti olemme järjestäneet jo jonkin aikaa koodarin silmin torstai -tilaisuuksia, missä yleensä yksi työryhmä valmistelee esityksen projektissa käytetyistä tekniikoista, haasteita ja onnistumisista. Näin on levitetty tietoa sermien yli ja samalla kerrottu uusille työntekijöille asiakkaista ja projekteista. Jatkossa aiomme järjestää vähän samalla ajatuksella työpajoja, joissa pääasiana on tekniikka. Tekniikan hyvin tunteva alustaa lyhyesti kertomalla omista kokemuksista ja lopuksi kaikki osallistujat pääsevät kokeilemaan, hyvän ruuan ja juoman antaessa voimia. Aiheet voivat koskea uutta tekniikkaa tai vanhan osaamisen syventämistä. Juuri nyt eniten ääniä näyttää saaneen AngularJS ja Git.

Lainaamo

Oma suosikkini on lainaamo, ehkä siksi, että kaikki vekottimet ja härvelit kiinnostavat itseäni. Lainaamon idea on hankkia hyllyyn mielenkiintoisia laitteita, joita kuka tahansa voi käydä lainaamassa omia testailuja varten. Viime viikolla kävin hakemassa kaupasta Samsungin valmistaman Gear S2 -älykellon ja eilen postissa tuli kasa erilaisia Android/iBeacon-majakoita. Odotan innolla, että HoloLens tulee saataville myös Euroopassa.

Työntekijöiden omat projektit

Hyvää pöhinää on syntynyt omien projektien tukemisesta. Toistaiseksi lähtöjä ei ole tullut, mutta jotain kokeiluja nähtäneen pian. Käytännössä sovimme euromäärän, jota Eatech maksaa palkan päälle oman harrasteprojektin tekemisestä. Alustavissa laskelmissa on käytetty työlukuna 200€/kk. Projektin aiheita tai tekniikoita ei haluta rajata, koska uskomme kaiken osaamisen olevan arvokasta. Monipuolinen osaaminen on myös yrityksen etu, kun tehdään teknologiavalintoja työprojekteissa.

Koulutustarpeet ja -halut ovat yksilöllisiä ja voivat vaihdella nopeasti. Tämän vuoksi rakensimme mahdollisimman joustavan mallin, jossa jokainen voi valita itselleen sopivimman tavan oppia uutta. On kyseessä sitten kurssi, seminaari tai jotain materiaalia, ehdotuksiin reagoidaan nopeasti. Olemme aina avoimia uusille ideoille ja tavoille, miten osaamista jaetaan työkavereiden kesken.

Eiköhän tällä paketilla päästä hyvin liikkeelle. Tule rekrytapahtumiin kuulemaan lisää aiheesta!

Markku Valkealahti