X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Mika, projektipäällikkö

Törmäsin Eatechiin rekrymessuilla vuonna 2009. Nimi jäi sieltä mieleen ja loppuvuodesta päädyin hakemaan avoinna ollutta työpaikkaa. Aloitinkin Eatechilla pian sen jälkeen ohjelmistosuunnittelijana TTY:n opintojen ohella. Ajattelin tuolloin olla ajoissa kesätöiden suhteen ja pääsin aloittamaan työt jo heti joulukuussa osa-aikaisena työntekijänä.

Aloittaessani hommat Eatechilla minulla oli opintoja jäljellä noin puolitoista vuotta. Koulun ja työn yhdistäminen sujui hyvin: tein töitä kolmena päivänä viikossa ja pari päivää olin koululla täysipainoisesti. Tein myös diplomityöni, joka liittyi yhteen silloiseen projektiin, Eatechille. Muistan, että dippatyö syntyi aika kivuttomasti, koska projektin aikana mieleen oli jäänyt monia teknisiä yksityiskohtia, joista pystyin kirjoittamaan. Vuonna 2011 siirryin tekemään töitä kokopäiväisesti.

Ensimmäiset kolme vuotta olin ohjelmistokehittäjänä, jonka jälkeen siirryin projektipäälliköksi. Olen ollut mukana muun muassa maksamiseen, raportointiin, ennakoivaan huoltoon ja tehdasautomaatioon liittyvissä projekteissa. Tällä hetkellä työhöni kuuluu kehittäjän roolissa koodausta ja projektipäällikön roolissa muun muassa kommunikointia eri sidosryhmien kanssa, myynnin tukea ja työmäärä-, aikataulu-, sekä kustannusarvioita. Olen myös saanut olla mukana käyttöönottoprojekteissa sekä Suomessa että ulkomailla. Lisäksi toimin esimiehenä, joten muiden hommien lisäksi olen päivittäin tekemisissä myös siihen liittyvien asioiden parissa.

Meillä on joustavat työajat, mutta viime aikoina olen työskennellyt pitkälti kasista neljään, avovaimon työaikojen mukaan. Joskus tulee oltua esimerkiksi aamupäivä kotona ja tehtyä töitä sieltä käsin. Viikoittain tapaan myös asiakkaita, joko meidän toimistolla tai asiakkaiden luona. Myös ulkomailla olen päässyt reissailemaan.

Viihdyn projektipäällikkönä hyvin, sillä hommat ovat monipuolisia. Koodaamaankin kuitenkin pääsee välillä. Projektipäällikön roolissa olen oppinut lisää muun muassa asiakasrajapinnassa toimimisesta sekä tehtävien priorisoinnista. Näiden vuosien aikana minulle on kerääntynyt paljon tärkeää toimialaosaamista esimerkiksi kaupan ja teollisuuden aloilta. Myös asiakkaiden tarpeita ja toiveita osaa koko ajan tulkita ja lukea paremmin. Kokonaisuuksien hahmottaminen ja asiakasvaatimusten taivuttaminen kehittäjien kanssa oikeanlaiseksi määrittelyksi on työssäni tärkeää. Nautin siitä, että pääsen usein näkemään koko ohjelmiston elinkaaren, tarjousvaiheesta ylläpitoon saakka.

Tykkään työstäni Eatechilla juuri sen vaihtelevuuden vuoksi. Erityisesti olen pitänyt siitä, että saan olla mukana monipuolisissa, eri sovellusalueiden projekteissa, erilaisia tekniikoita hyödyntäen. Työntekoon annetaan vapauksia ja asioita saa tehdä useimmiten haluamallaan tavalla. Työntekijöille annetaan myös vastuuta, mutta yksin ei tarvitse pärjätä, sillä aina löytyy joku, jolta voi tarvittaessa kysyä neuvoa ja sparrausta. Täällä pääsee toteuttamaan suurempiakin kokonaisuuksia ja näkemään työnsä tulokset ihan käytännössä. Se on motivoivaa ja antaa onnistumisen kokemuksia. Myös positiivinen palaute työkavereilta ja asiakkailta on tässä hommassa palkitsevaa.

Eatechilla on hyvä ilmapiiri ja täällä näkyy tekemisen meininki sekä intohimo omaan työhön. Joustavat työajat helpottavat työn ja muun elämän yhteensovittamisessa ja hyvinvointia tuetaan muun muassa kulttuuriseteleillä ja liikuntasponssauksilla. Itse koen, että istumatyön vastapainoksi vapaa-ajalla on tärkeä liikkua. Toimistollamme on käytössä myös sähköpöydät, joten työpäivän aikanakin pystyy onneksi vaihtelemaan työskentelyasentoja. Eatechilla toimii myös huvitoimikunta, johon itsekin kuulun. Huvitoimikunta järjestää erilaisia firman sisäisiä tapahtumia, joissa pääsee pitämään hauskaa kollegoiden kanssa myös työpaikan ulkopuolella!