X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Ensimmäinen kuukausi Eatechilla

27/09/2016 - 04:53

Ensimmäinen päivä – kun kaikki on uutta

Uuden työntekijän astuessa ensimmäisenä työpäivänä ovesta on vastaanotto lämmin. HR-täti Hannan johdolla aloitetaan kierros toimistossa. Vastaan tulleita kätellään ja nimetkin vaihdetaan, mutta rehellisyyden nimissä uusia nimiä on liikaa, ja päätänkin opetella uudet työkaverini vasta tulevien päivien ja viikkojen aikana. Oma työpiste löytyy valoisasta avokonttorista ikkunan äärestä. Työergonomian tärkeyttä korostetaan ja otankin ilolla vastaan tiedon, että sähköpöytäkin olisi tarjolla, jos sellaisen haluan.

HR on valmistellut täydellisen perehdyttämispaketin, jota käydään systemaattisesti läpi. Tutuiksi tulevat niin intra, Slack, strategia, työterveyshuolto kuin myös huvitoimikunta ja yhteistoimintalaki. Välillä istumisen vastapainoksi tutustumme IT-tukeen ja varmistamme, milloin uusi työkone ja valitsemani puhelin olisi noudettavissa. Sateenvarjotkin saimme, mutta toivottavasti sitä ei tarvitse käyttää lähiviikkoina.

Ensimmäinen viikko – tietotulvaa ja opettelua

Viikon mittaan työyhteisön rutiinit alkavat hahmottua. Aamupalalla tulee käytyä, infotilaisuuksia kuunneltua sekä kahvinkeittosäännöt opeteltua. Välistäveto kahvinkeitossa on ehdottomasti kiellettyä.

Projektipalaverit alkavat pyöriä ja ensimmäiset työtehtävät hahmottua. Projekteja on käynnissä paljon. Termit, yritysten nimet ja lyhenteet vilisevät ilmassa. Tieto tarttuu väkisinkin nopeasti ja pian yritysslangi alkaa iskostua takaraivoon. Ilmassa leijuu päivittäin tekemisen meininki, josta kaikki saavat osansa. Yrityksen tärkein voimavara on selvästikin henkilöstö!

Ensimmäinen kuukausi – koneet käynnistyy

Perehdytyksen läpäistyäni alkaa varsinaiset projektityöt. Dokumentteja kirjoitetaan ja katselmoidaan, asiakaspalavereissa suunnitellaan uusia alkavia projekteja ja ehditään sitä kuuntelemaan myös palkitun toimitusjohtajan vuosittaista tilannekatsaustakin.

IT-tukea tulee häirittyä välillä liikaakin, kun erilaiset oikeudet työkaluihin vaativat säätämistä. Työpuhelinkin saapuu vihdoin ja siinäpä vasta on ihmettelemistä, sillä se on ensimmäinen Android-puhelimeni. Organisaatiotakin muutetaan toimivampaan heti alkuunsa yrityksen kasvun jatkuessa vauhdikkaana.

Mukavana yllätyksenä Eatechilla järjestettiin perhepäivä, jolloin koko perhe kävi tutustumassa ”iskän työpaikkaan”. Perhepäivässä muun muassa etsittiin elukoita, jahdattiin bugeja, syötiin ja juotiin sekä kokeiltiin, kuinka kovaa sitä sählypalloa voikaan laukoa.

Kuukauden jälkeen sulautuminen osaksi työyhteisöä on jo tapahtunut. Opettelu ainakin sukunimien suhteen jatkunee kuitenkin vielä tovin.

Tero Kivistö