X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Hack the Eatech – ideointia ja rentoa yhdessä tekemistä

06/04/2018 - 09:31

Miltä kuulostaisi mökkiviikonloppu hyvässä porukassa erilaisia haasteita pähkäillen ja ratkoen? Hack the Eatech on meidän eatechilaisten oma viikonloppu-hackathon, jossa kehittelemme innovatiivisia ratkaisuja ajankohtaisiin haasteisiin. Vaikka Hack the Eatechissa lopuksi toki palkitaankin ansioituneita tiimejä, on tapahtuma luonteeltaan rento ja hyväntuulinen. Ongelmanratkaisun lomassa ehtii hyvin saunoa, rentoutua ulkoporeammeessa, lennättää Dronea sekä viettää aikaa yhdessä upeissa puitteissa. Ja mukaan hackathoniin saa tulla tietysti vaikka vain muita kannustamaan.

Ensimmäistä kertaa Hack the Eatech järjestettiin viime keväänä. Pohdittavia aiheita ei haluttu rajata etukäteen liian tarkkaan, jotta kaikki pääsisivät ratkomaan aidosti itseä kiinnostavia haasteita. Muun muassa teemat IoT sekä virtuaali- ja lisätty todellisuus toimivat ajatuksien herättäjinä, mutta kiehtovia teemoja löytyi myös monelta muulta aihealueelta.  Jokainen löysikin viimeistään paikan päällä itselleen kiinnostavaa tekemistä, ja tiimit muodostuivat sen mukaan.

 

Hack the Eatechissa ratkottiin myös virtuaalitodellisuuteen liittyviä haasteita

 

ORGANISAATION KEHITTÄMISTÄ HACKATHONIN AVULLA

Muutama tiimi valitsi hackathonissa organisaatiomme kehittämiseen liittyvän aiheen. Näistä yksi liittyi työntekijäkokemuksen parantamiseen entisestään. Kiinnostuin itsekin tästä, ja tartuimme siis aiheeseen yhdessä työkaverini Merita Lemmetyn kanssa. Päädyimme työntekijäkokemuksen kehittämiseen, sillä jo aiemmin syksyllä järjestetyssä, kaikille työntekijöille yhteisessä strategiatyöpajassa oli noussut esiin erilaisia tarpeita ja ideoita siihen liittyen. Näiden pohjalta innostuimme ratkaisemaan haastetta palvelumuotoilun menetelmin.

 

 

Joukossa on voimaa – yhteiskehittelytyöpajassa viedään ideoita eteenpäin porukalla

Eatech on kasvanut hurjaa vauhtia viimeisten vuosien aikana ja myös työntekijöitä on tullut paljon lisää. Konkreettisesti kasvu näkyy esimerkiksi siten, että nykyisin meillä on jo kolme toimistoa – kaksi Tampereella ja yksi Helsingissä. Lisäksi joustavat etätyökäytäntömme mahdollistavat myös kotoa työskentelyn. Tällä on tietenkin kääntöpuolensa, kun kaikkiin työkavereihin ei törmääkään enää joka päivä. Työntekijöiden riemuksi Eatechilla on myös paljon tarvikkeita, jotka ovat työntekijöiden vapaasti lainattavissa aina Droneista Hololenseihin ja Nintendosta akkuporakoneisiin. Haasteeksi on noussut kuitenkin se, ettei kellään oikein ole tarkkaa tietoa siitä, kenellä mikäkin härpäke kulloinkin on lainassa. Näiden ajatusten siivittämänä lähdimme pohtimaan työntekijäkokemuksen kehittämistä.

Viikonlopun aikana ideoimme, keskustelimme, brainstormasimme ja lopulta muodostimme vision Eatech App -sovelluksesta. Sovellus yhdistäisi jo olemassa olevia palveluita sekä loisi kokonaan uusia. Järjestimme työpajan, jonne kutsuimme muita eatechilaisia eri käyttäjäprofiileista yhteiskehittämään sovellusta. Työpajan jälkeen toteutimme interaktiivisen prototyypin ja esittelimme konseptimme muille hackathoniin osallistuneille.

 

Pelillistäminen, Lounas-Tinder ja Lainaamo ratkaisuina esiinnousseihin tarpeisiin

Myös toinen tiimi oli päätynyt samankaltaiseen ratkaisuun. He olivat pohtineet ongelmaa projektikäytäntöjen näkökulmasta ja toivat ratkaisuun vielä uuden näkökulman: Eatech App -sovelluksen kehittäminen voisi toimia projektina, jossa uudet tekijät pääsisivät harjoittelemaan projektikäytäntöjämme sekä jo kokeneemmat testaamaan uusia tekniikoita.

Parasta on tietenkin se, että konsepteistamme pidettiin, ja projektia on lähdetty viemään vauhdilla eteenpäin kevään aikana. Pian pääsemmekin jo testaamaan sovellusta oikeilla käyttäjillä, oikeassa käyttöympäristössä.

HACK THE EATECH TULEE TAAS!

Onnistuneiden kokemusten innoittamana päätimme järjestää seuraavan hackathon-tapahtuman toukokuun lopussa. Aiheita on kehitelty useisiin teemoihin liittyen, aina älykkäistä kodinkoneista työhyvinvoinnin parantamiseen teknologian avulla. Tulossa on esim. blockchain-työpaja ohjelmistoarkkitehti Esa Määtän vetämänä.  Loppukeväästä luvassa on siis jälleen ideointia ja innovointia loistavassa seurassa!

Haluaisitko sinäkin mukaan eatechilaisten omaan hackathoniin? Koodikkaassa paikassa saattaa olla tilaa juuri sinulle, joten kurkkaa avoimet työpaikkamme täältä: https://www.koodikaspaikka.fi/

 

Hanna Remula