X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Kesä Eatechilla - monipuolisia tehtäviä sitoutuneessa porukassa

24/08/2017 - 07:52

Eatech Trainee –haku käynnistyi alkuvuodesta ja saimme satoja erinomaisia hakemuksia eritaustaisilta osaajilta. Rekryprosessin läpi meillä päätyi aloittamaan työt noin kymmenhenkinen joukko osaavia työntekijöitä. Uudet eatechlaiset työskentelivät eri tehtävien ja projektien parissa niin mobiili- ja ohjelmistokehittäjän hommissa kuin hallinnonkin puolella. Mobiilikehittäjä Erika Sankari, ohjelmistokehittäjä Atte Tuomisto ja toimistoassistenttina toiminut Essi Partanen summaavat kesäkokemuksiaan Eatechilla.

 

Atte Tuomisto

Loppuvaiheen tietojärjestelmätieteen opiskelija, Jyväskylän yliopisto

 

Aloitin työt Eatechilla maaliskuun lopulla. Siitä lähtien olen työskennellyt täällä Fullstack Web Developerina. Työt aloittaessani minut otettiin hymyllä vastaan ja sain kattavan perehdytyksen yrityksen käytännöistä sekä tulevasta projektistani.

Kesäni onkin kulunut suureksi osaksi kyseisen projektin parissa. Projektissa olen päässyt tekemään todella monipuolisesti hommia, ja on ollut mielenkiintoista päästä vaikuttamaan järjestelmän uusien ominaisuuksien kehittämiseen alusta loppuun asti. Minulle nimettiin heti alussa omat mentorit, joilta sain apua tarpeen vaatiessa. Tämä auttoi suuresti siinä, että projektin kehittämisen sai kunnolla vauhtiin. Ensimmäisinä viikkoina aivot löivät työpäivän jälkeen tyhjää, sillä opittavaa oli paljon. Kuitenkin muutamien viikkojen päästä, kun teknologiat ja toimintatavat tulivat tutuimmiksi, alkoi sekin helpottaa. Olen oppinut ohjelmoinnista ja projektityöskentelystä hurjasti ja olen edistynyt projektissani mallikkaasti ilman mitään suurempia ongelmia.

”Eatechilla luotetaan työntekijöihin. On motivoivaa, että kun näyttää kyntensä niin silloin annetaan myös vastuuta.”
-Atte Tuomisto

Eatechilla luotetaan työntekijöihin. On motivoivaa, että kun näyttää kyntensä niin silloin annetaan myös vastuuta. Olen nauttinut vastuusta ja olen saanut viedä projektiani eteenpäin omaan tahtiin. Tiivis yhteydenpito asiakkaaseen on myös auttanut paljon niin tarvemäärittelyssä sekä ohjelmistokehityksessä.

Olen pitänyt työtehtävistäni ja täällä vallitsevasta työskentelykulttuurista paljon. Toimistolla on rentoa olla, sinne on mukava tulla ja työkaverit ovat hyvää sakkia. Talossa on monipuolista osaamista, joten haastavissakin tilanteissa löytyy aina joku, jolta kysyä neuvoa. Tämän työn kautta myös oma työidentiteettini on vahvistunut entisestään ja tiedän myös varmemmin mitä ohjelmoijan työ sisältää ja että näitä hommia haluan tehdä jatkossakin työkseni. Tämä kesä on kaikin puolin ollut positiivinen kokemus ohjelmoijan uralla, ja omat taidot ovat kehittyneet rutkasti eteenpäin. Kesän jälkeen jatkan Eatechilla työskentelyä opintojen ohella.

 

 

 

Erika Sankari

3. vuoden ohjelmistotuotannon opiskelija, Tampereen ammattikorkeakoulu

 

Nimeni on Erika Sankari ja opiskelen Tampereen ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyä. Erikoistun ohjelmistotuotantoon ja aloitan nyt syksyllä kolmannen opiskeluvuoteni. Ennen opintoja en ollut koodannut riviäkään, mutta kiinnostus oli kova. Aluksi ohjelmointiin innosti ajatus pelien luomisesta, mikä toisen vuoden opintojen aikana laajeni intohimoon mobiili- ja web-ohjelmointia kohtaan. Kovalla työllä ja motivaatiolla kehitin itseäni ja olin oikein iloinen päästessäni kesätöihin Eatechille.

Eatechiin törmäsin, kun etsin Tamperelaisia ohjelmistotaloja kesätyöpaikkaa silmällä pitäen. Nettisivut vakuuttivat ja kun kaverille oltiin vielä suositeltu Eatechia, niin olihan sinne haettava. Rekryprosessi oli hyvin selkeä: hakemuksen lähetys, puhelinhaastattelu ja toimistolla haastattelu. Hain ensimmäistä kertaa oman alan työpaikkaa, joten rekryprosessin jokainen osa vähän jännitti, etenkin haastattelu toimistolla. Kaikki ilmeisesti meni kuitenkin hyvin!

”Vastuuta on saanut ihan kiitettävästi ja huomaa, että Eatechilla ei ainakaan aliarvioida kesätyöntekijöitä.”
-Erika Sankari

Kesän aikana olen ollut mukana asiakasprojekteissa kuin myös muutamassa sisäisessä projektissa. Pääsin viimeistelemään ja laajentamaan olemassa olevia projekteja, kirjoittamaan uusiksi pientä sisäistä projektia sekä aloittamaan aivan uutta asiakasprojektia. Olen saanut hyödyntää ja hieman syventää aiemmin opittuja tekniikoita (React, React-Native) sekä oppia ihan uuden kielen ja tekniikan (C#, ASP.NET Core). Vastuuta on saanut ihan kiitettävästi ja huomaa, että Eatechilla ei ainakaan aliarvioida kesätyöntekijöitä.

Aloitin työt toukokuun viimeisellä viikolla ja palaan opintojen pariin elokuun puolivälin jälkeen. Tätä kirjoittaessani työviikkoja on enää kolme jäljellä. Kesä on mennyt nopeasti, sen aikana olen nauttinut hedelmistä taukotilassa, liukuvista työajoista, erilaisista projekteista ja hyvästä lounasseurasta.

 

 

 

Essi Partanen

Aloitti tietojohtamisen opiskelun syksyllä 2017, Tampereen teknillinen yliopisto

 

Nimeni on Essi Partanen, ja olen ollut toimistoassistentin tehtävissä täällä Eatech Oy:llä maaliskuusta lähtien. Valmistuin ylioppilaaksi viime joulukuussa 2016 Tampereen yhteiskoulun lukiosta, ja lähden nyt syksyllä opiskelemaan tietojohtamista Tampereen teknilliseen yliopistoon.

Eatechista kuulin tuttavaltani, joka kertoi, että Eatechille haetaan sisäisessä haussa uutta toimistoassistenttia. Luin tehtäväkuvauksesta, ja innostuin heti. Paikka oli kuin luotu minulle! Tehtävät vaikuttivat monipuolisilta, ja sopivasti haastavilta, kuitenkaan vaatimatta koulutusta tai kokemusta entuudestaan. Laitoin hakemuksen menemään ja toivoin sisimmässäni, että rekrytointiprosessi olisi riittävän nopea, sillä minulla oli jo toinen työpaikka tiedossa alkavaksi vain viikkoa myöhemmin. Onnekseni täällä ei vitkastella rekrytoinnissa, kuten ei missään muussakaan, ja laitettuani hakemuksen tiistaina menemään, sain jo torstaina tietää saaneeni paikan!

Työni käynnistyi aika lennokkaasti. Kattavassa perehdytyksessä oli paljon opeteltavaa, uusia naamoja tuli hurjasti vastaan, ja tehtävää riitti. Toimiston arki rullasi nopeatempoisesti, ja rakastin olla tärkeänä osana sitä. Arki hieman rauhoittui kesää kohti, ja varsinkin heinäkuussa toimistolla oli aika hiljaista. Tekemistä kuitenkin aina riittää, kunhan vaan katsoo ympärilleen.

Toimistoassistentin tehtävät ovat kuin ovatkin olleet monipuoliset. Niihin kuuluvat muun muassa talous- ja HR-puolen sekä lakimiehen avustavat tehtävät, sisäinen asiakaspalvelu ja muutenkin toimiston arjen pyörittäminen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että teen monipuolisesti töitä niin huoneessani, kuin pörrään ympäri toimistoa, ja joskus ympäri kaupunkia. Olen paljon ihmisten kanssa tekemisissä, ja käsittelen sekä papereita että pääsen käyttämään erilaisia koneita ja tietokoneohjelmia. Pähkinänkuoressa olen siis jokapaikanhöylä, joka tietää lähes kaikesta kaiken ja tekee monipuolisesti kaikkea, aina kalusteiden kokoamisesta kirjanpitoon.

Eatech on ollut minulle erittäin hyvä ponnahduslauta työelämään. Olen saanut haastaa itseäni ja oppia paljon työelämässä tarvittavia taitoja. Lisäksi työnkuvani ansiosta olen saanut myös laajan kuvan siitä, miten yritys toimii, sekä siitä, millainen on hyvä yritys. Eatechilla arvostetaan työntekijöitä ja heidän osaamistaan, sekä työntekijöihin luotetaan. Heidän hyvinvointi on täällä myös suuressa arvossa, ja tuntuukin, että sitä pidetään voimavarana yrityksen menestykseen. Työpaikan yleinen ilmapiiri on muutenkin rento ja ystävällinen. Olen siis viihtynyt erittäin hyvin!

Töiden lähestyessä loppuaan täytyy sanoa, että onhan täältä vähän haikeat fiilikset lähteä. Se johtuu mahtavan yrityskulttuurin lisäksi myös siitä, että omat työtehtävät ovat olleet niin osuvia luonteelleni. Toisaalta lähden mielelläni jälleen opiskelemaan, sillä uuden oppiminen on aina mukavaa. Siksi tämäkin työ on ollut ihan mahtava, sillä olen oppinut paljon kaikkea uutta. Nyt olenkin saanut mahdollisuuden antaa soihdun eteenpäin ja jakaa kaiken oppimani meidän uuden toimistoassistentin kanssa. Hänen perehdyttämisensä työhön vahvistaa haikeita lähtötunnelmia, mutta toisaalta tämä on myös uusi alku, niin minulle opiskeluiden parissa kuin Vilmalle toimistoassistenttina Eatechilla!

 

 
 

Haluatko sinäkin liittyä rentoon joukkoomme? Etsimme jatkuvasti uusia osaajia varsinkin fullstack-ohjelmistosuunnittelun tai mobiilikehityksen tehtäviin. Tsekkaa avoimet tehtävämme tai laita avoin hakemus osoitteeseen rekry@eatech.fi. Seuraa Eatechia Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissä, niin saat tiedon avoimista työpaikoistamme ensimmäisenä!