X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Laskulla maksaminen helpottaa ostamista nyt kivijalassakin

21/01/2016 - 10:24

Kuluttajien tavat ostaa ja maksaa käyvät läpi jatkuvaa muodonmuutosta. Jotta pystyisi vastaamaan kuluttajien muuttuviin toiveisiin, on elintärkeää tarjota heille monipuolisia maksuvaihtoehtoja.

Verkkokaupassa monipuoliset ja joustavat maksuvaihtoehdot ovatkin jo enemmän sääntö kuin poikkeus: asiakas voi valita maksaako kortilla, verkkopankissa vaiko laskulla. Kivijalkakaupassa vaihtoehtoina ovat perinteisesti olleet vain kortti tai käteinen.

Asiakkaat kuitenkin kaipaavat sielläkin samaa joustavuutta, johon he ovat verkossa asioidessaan jo ehtineet tottua.

Suomalaisethan jo maksavat mielellään nettiostoksensa laskulla. Tapa koetaan helpoksi ja turvalliseksi, siksipä nettikaupan myyntikin useasti nousee, kun laskulla maksamista tarjotaan vaihtoehtona. Nopean ostoksen teko ei vaadi vaivalloista TUPAS-tunnistautumista ja ostoksia voi rauhassa kotona tarkastella ja makustella ennen maksun suorittamista.

Olikin korkea aika tuoda laskulla maksaminen myös kivijalkaan.

Tavoitteena mahdollisimman helppo maksaminen

Aloimme arvato Financella kehittää yhteistyössä maksupäätetoimittaja Verifonen kanssa ratkaisua, jonka avulla asiakas voi maksaa myös kivijalkaostoksensa laskulla maksupäätteen kautta. Tavoitteenamme oli tehdä maksamisesta kuluttajalle mahdollisimman helppoa: maksuvaihtoehdon valitessaan asiakkaan täytyy vain syöttää maksupäätteeseen henkilötunnuksensa, todistaa henkilöllisyytensä ja allekirjoittaa kuitti. Lasku tulee perässä postitse ja maksetaan tuttuun tapaan. Ei siis haittaa, vaikka kortit ja käteinen olisivatkin sattuneet jäämään kotiin ostoreissulle lähtiessä tai tilin saldo uhkaa mennä miinuksen puolelle, mutta palaveriin on pakko ostaa uusi paita. Maksaminen laskulla on aina helppoa ja joustavaa niin kuluttajan kuin kauppiaankin kannalta – tilitys kun hoituu nopeasti.

Uskommekin vahvasti, että laskulla maksaminen parantaa konversioasetta myös kivijalkamyymälöissä, kunhan kuluttajat siihen tottuvat. Vähemmän shoppailua, enemmän ostoksia.

Sujuvaa ja tehokasta yhteistyötä

Palvelun toteuttamista varten tarvitsimme luotettavan yhteistyökumppanin rakentamaan sovelluksen, joka yhdistäisi arvaton ja Verifonen palvelut toisiinsa. Halusimme, että maksuliikenneratkaisu integroidaan saumattomasti laskutuspalveluihimme sekä verkko- että kivijalkakaupassa. Tarvitsimme myös jatkuvaa ylläpitoa järjestelmälle sen toimivuuden takaamiseksi. Käännyimme siis Eatechin puoleen. Hyvä niin, sillä Eatech on rakentanut palvelua ketterästi ja osallistunut myös ideointiin ja jatkokehitykseen.

Tuloksena on ratkaisu, joka on helppo ottaa käyttöön, mukava käyttää ja mukautuu jatkossakin kauppiaan tarpeisiin. Voimme nimittäin myös tulevaisuudessa liittää siihen joustavasti uusia laskulla maksamiseen perustuvia palveluita.

Kiinnostuitko ratkaisustamme?

Ota yhteyttä Joukoon (jouko.tossavainen@arvato.com) tai Eatechin Toni Kokkoseen (toni.kokkonen@eatech.fi, 040 591 0390), niin kerromme mielellämme lisää palvelustamme.

Vieraskynä