X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Miksi käyttää aikaa työmatkaan?

09/11/2018 - 09:55

Työmatka – pakollinen paha

Kukapa ei haluaisi luopua pitkästä päivittäisestä työmatkasta, jos se olisi mahdollista? Työmatka on monille tuttu pakollinen paha, johon kuluvaa aikaa saa harvemmin käytettyä hyödyksi. Kaikki eivät halua pyöräillä tai juosta säässä kuin säässä ympäri vuoden ja bussimatka kuluu usein maisemia tuijotellessa.

Työmatka pakottaa välillä taistelemaan ajan kanssa, jottei myöhästyisi bussista tai joutuisi siihen pahimpaan aamuruuhkaan. Lyhytkin ajomatka voi venähtää usein ruuhkien tai tietöiden takia, mikä on ainakin monille tamperelaisille ajankohtainen ongelma näinä päivinä. Harmillisesti työmatkaan ei ole aina mahdollista vaikuttaa. Mutta silloin kun on, miksei tarttua siihen ja helpottaa työntekijöiden elämää?

Ratikkatyömaa sysäyksenä Tullin toimiston perustamiselle

Tampereen ratikkatyömaan ollessa vielä alkutekijöissään, Eatechilla ennakoitiin tulevia liikennehaittoja perustamalla keskustatoimisto Tulli Business Parkin keskeisellä paikalla sijaitseviin tiloihin. Kun ratikkatyömaan aiheuttamat ruuhkat alkoivat venyttää keskustasta saapuvien työmatkoja tuntuvasti, oli heillä jo käytössään mahdollisuus tehdä töitä lähellä kotiaan Tullin toimistolla.

”Tullin toimiston kohdalla kuuntelimme henkilöstön toiveita sekä työntekijämarkkinaa, ja huomasimme, että toimiston sijainti ja saavutettavuus ovat todella tärkeitä asioita työntekijöille ja -hakijoille. Saavutettavuus korostuu erityisesti tässä Tampereen liikennejärjestelyjen murroksessa”, kertoo Eatechin operatiivinen johtaja Antti Kopponen.

Kopposen mukaan toimistoratkaisut on suunniteltu työnteko edellä. Kummallakin toimistolla on kiinnitetty huomiota tilojen viihtyvyyteen ja tarkoituksenmukaisuuteen. ”Olemme rakentaneet Tullin toimistosta mahdollisimman kodikkaan. Toimiston avaaminen osoittautui hyväksi ratkaisuksi, ja keskustan tuntumassa asuvat hyödyntävätkin sitä aktiivisesti”, Kopponen jatkaa.

työmatka

Luennolta töihin tai toisinpäin

”Kyllä koulun ja työpaikan lyhyt etäisyys oli varmasti iso syy siihen, miksi pystyin valmistumaan viiteen vuoteen.”

Opiskelijan voi olla tenttiviikolla tai lopputyötä kirjoittaessa vaikea luovuttaa päivästään yhtään ylimääräistä hetkeä työmatkalle. Eatechilla työskentelee paljon opiskelijoita, mikä huomioidaan diplomityöaiheiden tarjoamisen lisäksi erilaisia joustoja tarjoamalla – työnteko on mahdollista sovittaa opintojen mukaan. Sekä Hermian että Tullin toimistot sijaitsevat aivan yliopistokampusten vieressä, mikä jo itsessään helpottaa työn ja opintojen yhdistämistä, kun koulusta pääsee helposti töihin ja toisin päin.

”Tein pari vuotta töitä koulun ohella, jolloin työpaikan joustavuudesta oli iso apu. Toimistolta oli lyhyt matka TTY:lle luennoille, ja koulupäivän jälkeen pääsi nopeasti jatkamaan vielä töitä”, vastikään diplomityönsä Eatechille tehnyt ohjelmistokehittäjä Janne Mankinen kertoo, ja lisää: ”Kyllä koulun ja työpaikan lyhyt etäisyys oli varmasti iso syy siihen, miksi pystyin valmistumaan viiteen vuoteen. Jos työmatkaan olisi kulunut paljon aikaa, olisi koulunkäynti saattanut jäädä vähemmälle.”

Helsinki, Tampere, Jyväskylä, Kuopio vai koti? Valitse sinä!

Tällä hetkellä Eatechin ja Soikean toimistoja löytyy Tampereen lisäksi Helsingistä, Jyväskylästä ja Kuopiosta. Kaikkiin toimipisteisiin palkataan tasaisella tahdilla työntekijöitä, ja työntekijä voi sijoittua joustavasti sille toimistolle, jossa haluaa työskennellä. Asiantuntijatyö on harvoin aikaan tai paikkaan sidottua, joten työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, missä toimipisteessä he haluavat työskennellä.

Etätyö tarjoaa myös omanlaisensa ratkaisun työmatkakysymykseen. Mahdollisuus on saanut paljon kiitosta työntekijöiltä, joista useat hyödyntävät sitä säännöllisesti. Kun yhteydet ja laitteet ovat kunnossa, onnistuu työnteko myös kotoa, kesämökiltä tai vaikka ulkomailta käsin.

 

Lue myös blogi, jossa kerromme tarkemmin Eatechin tarjoamista joustoista: https://www.eatech.fi/koti-ja-koodikas-paikka-tasapainossa/

Olemme myös mukana Tampereen Kauppakamarin Meillä Valmistut –kampanjassa. Lisätietoja lupauksesta täällä ja lue Jannen tarina opintojen ja työn yhdistämisestä sekä DI-työn teosta kampanjasivustolta.

Jenni Ilmola