X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Päivä toimistolla

15/06/2016 - 10:09

Työaamuni alkaa pyöräilyllä toimistolle. Matka Messukylästä Hervantaan on noin kuusi kilometriä – pelkkää ylämäkeä. Matkustaminen pyörällä silti kannattaa, sillä Eatechin joukkue osallistuu leikkimieliseen Kilometrikisaan, jonka tarkoituksena on innostaa ihmisiä pyöräilemään ja nostattaa yhteishenkeä työpaikoilla (www.kilometrikisa.fi). Aivan kärjessä ei joukkueen kanssa olla, mutta tärkeintä onkin itsensä (ja kilpailuhenkisimpien työkavereiden) haastaminen.

Suihkun ja vaatteiden vaihdon jälkeen varsinainen työpäiväni alkaa, mitenkäs muutenkaan kuin koneen käynnistyksellä (tässä vaiheessa myös mieltä käynnistetään vielä). Hetken ahkeran työnteon jälkeen Slackissa tulee ilmoitus toimistoassistentti Kaislalta: Aamupalaa tarjolla! Eatechilla on ollut kuukauden ajan joka tiistai aamupalakokeilu, ja väkeä on riittänyt mukavasti. On kiva aloittaa työpäivä mukavasti yhdessä työkavereiden kanssa, ennen kuin kaikki uppoutuvat töihinsä. Vaikka omassa loossissa tuleekin juteltua työkavereiden kanssa päivän mittaa, on mukava päästä vaihtamaan kuulumisia myös muualla toimistossa työskentelevien kanssa.

Vaikka työajat Eatechilla ovat suhteellisen joustavat ja etätyötkin sallittuja, tykkään tulla työpäiviksi toimistolle, ja yleensä jo noin kahdeksaksi. Olen aloittanut Eatechilla tammikuussa 2016, ensimmäisessä oman alan työpaikassani, joten neuvoa ja henkistä tukea tarvitaan monissa työasioissa, ja siksi työpaikalla työskentely on yleensä mukavampaa ja helpompaa kuin kotoa käsin työskentely. Teen töitä neljänä päivänä viikossa, ja yksi päivä jää vielä aikaa gradun kirjoittamiselle. Muilta osin opintoni ovatkin jo paketissa.

Tutustuin Eatechiin jo vuoden 2015 alussa, kun kuulin erään tuttavani työskentelevän täällä. Vasta marraskuussa 2015 Eatech tuli kunnolla tutuksi käydessäni TTY:llä järjestettävässä IT-hekumassa, missä myös Eatechilla oli oma edustus. Rupattelin Eatechin väen kanssa heidän pisteellään, ja jätin myös CV:ni. En ollut ehtinyt edes itse hakea web-suunnittelijan paikkaa, kun rekrystä vastaava, Eatechin Jenni, lähetti jo tiedustelua, haluanko tulla haastatteluun. Halusinhan minä, ja myös hyvin kävi!

Myös minun ja kahden muun samaan aikaan palkatun ohjelmistokehittäjän rekryämisen jälkeen väkeä on palkattu töihin – ja paljon! Itse työskentelen tällä hetkellä kahdessa projektissa, toisessa yksin tehden yrityksen sisäistä työkalua ja samalla myös gradututkielmaani, ja toisessa yhdessä kehityspäällikkö Mikon ja toisen samaan aikaan kanssani palkatun ohjelmistokehittäjä Eeron kanssa.

Aamupalan ja lounaan välinen aika kuluu pääosin koodatessa. Myös muutamia sähköposteja ja kalenterikutsuja tulee lähetettyä. Tärkeimpinä työkaluina ja teknologioina tällä hetkellä toimivat Visual Studio, C#, AngularJS, JavaScript ja SQL Server. Kaikki näistä tulivat minulle kokonaan tai lähes uusina Eatechille tuloni jälkeen. Aluksi oli todella jännittävää, kun kaikki oli niin uutta. Aluksi pelotti myös se, että kuinka nopeasti asioita oppii. Vanha kunnon ”tekemällä oppii” -klisee pätee kuitenkin myös tällä alalla. Kukaan koulun penkiltä töihin tuleva ei osaa kaikkea, ja siksi on oltava valmis ottamaan apua vastaan ja myös kysymään sitä itse. Viiden kuukauden jälkeen yksi tekemäni sisäinen työkalu on jo otettu käyttöön ja oppia on kertynyt valtavasti. Kyllä se siis siitä!

Lähdemme lounaalle yleensä noin yhdentoista aikaan vaihtelevassa porukassa johonkin Hermian lounasravintolaan. Minulla on satunnaisesti myös omat eväät mukana, mutta tänään ne tietenkin unohtuivat jääkaappiin. Pieni happihyppely toimistolta tekee kuitenkin hyvää, kun työpäivä koostuu kuitenkin lähes kokonaan intensiivisestä ruudun tuijottamisesta.

Lounaan jälkeen luvassa on koodausta, tulevan viikon suunnittelua, googlettamista, yksi projektipalaveri, juoksevien asioiden hoitoa ja kahvin juontia (työn ohessa). Minulle selviää myös Eatechin viikkotiedotteesta, että olen voittanut kaksi leffalippua aktiivisesta Eatech-somettamisesta. Jee!

Työilmapiiristä minulla on pelkkää hyvää sanottavaa. Ihmiset Eatechilla ovat todella mukavia ja kannustavia. On ollut myös mukava huomata, kuinka ihmiset ovat niin avuliaita. Kertaakaan ei ole tarvinnut hävetä, jos on jotakin tarvinnut kysyä, päinvastoin. Yleensä kuulee sanottavan, että minäkin olen joskus tuota samaa kysymystä miettinyt. Kaikki ovat olleet samassa veneessä, ja kaikki myös ollaan samassa veneessä erilaisilla osaamisilla.

Työpäiväni päättyy neljän maissa, ja luvassa on vielä pyörämatka kotiin, tällä kertaa autuaasti alamäkeen. Hyvä päivä, tämäkin!

Anni Janger