X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Eatech selvittää Tampereen kaupungin maksamisen kokonaisratkaisua

Eatech on valittu kumppaniksi Tampereen kaupungille maksamisen prosessin arkkitehtuurisuunnitteluun ja -kuvaamiseen.

Tampere haluaa olla edelläkävijä digitalisaation hyödyntämisessä. Kaupungin visio digitalisaation tarjoamista mahdollisuuksista palvelujen
ja toiminnan kehittämiseen on ”Vuonna 2025 Tampereella kaikki käyttävät ensisijaisesti digitaalisia palveluita”. Tampereen kaupunki on uusimassa joukkoliikenteen maksujärjestelmää, ja tässä yhteydessä maksamisen prosessi on tunnistettu toiminnoksi, joka läpileikkaa kaupungin monia toimintoja museoista terveydenhuoltoon. Samalla on tunnistettu, että teknologian kehitys mahdollistaa uusia tapoja maksaa.

Joukkoliikenteen lisäksi kuluttaja-asiakkaat maksavat nykyään esim. liikuntapalveluissa kuten uimahalleissa, terveydenhuollon asiakasmaksuja laskulla tai luottokorteilla, kirjaston maksuja, museossa jne. Tällä hetkellä yhtenäistä maksamisen ratkaisua ei ole.

Projektissa tehdään nykytila- ja tavoitekuvaukset, ratkaisukuvaus ja kehityssuunnitelma. Lopputuloksena on 2-3 skenaariota tavoitetilasta, jossa on otettu laajasti huomioon eri käyttäjä- ja sidosryhmien sekä kaupungin tarpeet maksamiselle. Lisäksi huomioidaan uudet teknologian tuomat mahdollisuudet lähitulevaisuudessa sekä tietoturvaan liittyvät asiat. Tulevaisuuden maksamisen arkkitehtuuri tukee Tampereen kaupungin tulevaisuuden palvelutarpeita sekä asiakkaan sujuvaa käyttökokemusta. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaupungin palveluiden käyttäjät voivat ostaa kaupungin tarjoamia palveluita sujuvasti heille sopivilla maksuvälineillä.

Suunnittelussa huomioidaan esimerkiksi toimintavarmuus sekä laajennettavuus: uusia maksamisen ratkaisuja voidaan tuoda palveluiden piiriin joustavasti kohtuullisilla elinkaarikustannuksilla. Tietoturvallisuus sekä välittömät ja välilliset kustannukset on myös huomioitava parhaan kokonaisratkaisun kartoituksessa.

Eatech on tamperelainen konsultoiva ohjelmistotalo, joka on keskittynyt maksamisen ja kaupan alalle sekä näitä tukeviin digitaalisiin ratkaisuihin. Eatech on riippumaton, kotimainen ja ketterä teknologiakumppani joka etsii ja toteuttaa asiakkaalle parhaat ratkaisut.