X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Tammisaunalta eväitä työnhakuun

27/01/2016 - 07:59

Olimme kutsuneet tammikuisena iltana Eatechin vieraaksi joukon tietotekniikan ja tietojenkäsittelytieteen opiskelijoita. Tammisauna-nimellä kulkeva tapahtuma esitteli opiskelijoille työmahdollisuuksia ja tietenkin myös Eatechin henkilökuntaa. Ulkona paukkui pakkanen, mutta lämmin ruoka ja kuuma sauna pitivät huolta siitä, että kylmiäkin juomia tarkeni nauttia.

Tositoimiin Eatech Challengen parissa

Sekä Tampereen TietoTeekkarikillan teekkarit että Luuppi Ry:n opiskelijat kuuntelivat sulassa sovussa tietoa Eatechin kaipaamasta osaamisesta ja vinkkejä työnhakuun. Kaikki pääsivät myös tositoimiin Eatech Challengen parissa: monitieteisissä ryhmissä ratkottiin erilaisia hoksottimia, koordinaatiota, luovuutta ja hauskuutta vaativia tehtäviä. Jokainen ryhmä sai oman mentorin Eatechilta.

Ryhmissä tutustuttiin väkisinkin uusiin kasvoihin, sillä ryhmät oli jaettu siten, että kummankin yliopiston opiskelijoita löytyi joka porukasta. Puheensorinaa ja naurua riitti sekä tehtävien suorittamisen että tulosten esittelyn aikana. Raikuvia aplodeja saivat käsityönä tehdyt slide showt, joissa käytettiin mitä erilaisimpia esitystekniikoita ja –taktiikoita. Ryhmien rakenteluprojektit näyttivät useita eri ratkaisumalleja ja lähestymistapoja samaan yksinkertaiseen ongelmaan. Tehtävät vaativat myös luovien kommunikointikeinojen käyttöä ryhmän sisäisessä viestinnässä.

Opiskelijoiden ja eatechlaisten välillä riitti juttua

Keskustelu jatkui saunalla pitkälle puoleen yöhön ja opiskelijat kyselivät todella aktiivisesti eatechilaisilta kokemuksia ja näkemyksiä esimerkiksi työn ja opiskelun yhdistämisestä, sopivista sivuainevalinnoista, työhakemuksessa korostettavista asioista. Monia kiinnosti Eatechin rekrytointiprosessin eteneminen käytännön tasolla ja tietenkin myös se, minkälaisia työtehtäviä olisi mahdollista päästä tekemään. Erityisesti lopputöiden – diplomitöiden ja gradujen – tekemisestä työn yhteydessä kyseltiin paljon. Eatechilaiset pääsivät myös kertomaan siitä, miten itse ovat päätyneet töihin juuri tänne – ja minkälainen meininki työpaikalla arkena on.

Tapahtuma oli kaikkien kannalta oikein onnistunut. Erityisesti innoissaan sekä me eatechilaiset että opiskelijat olimme siitä, että tilaisuus tarjosi kahden yliopiston opiskelijoille tilaisuuden verkostoitua myös keskenään ja vaihtaa ajatuksia. Saunalta lähtikin iso iloinen joukko sekä Luupin että TiTen jäseniä jatkamaan iltaa, mutta se on sitten jo toinen tarina se.

Suvi Melakoski