X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

TampereGO – Kokonaisvaltaisen tapahtumaelämyksen tarjoava mobiilipalvelu

25/10/2017 - 08:52

Tampereen tapahtumat yhdistävä mobiilipalvelu

Tampereen kaupungilla on tavoite – vuoteen 2025 mennessä kaikki tamperelaiset käyttäisivät ensisijaisesti digitaalisia palveluita. Eatech Oy on mukana auttamassa kaupunkia saavuttamaan tavoitteensa.

Smart Ratina –hankkeeseen ideoitu TampereGO-mobiilipalvelu on alusta, joka tuo yhteen kaupungin, Ratinan alueen tapahtumakävijät, palvelutarjoajat sekä tapahtumajärjestäjät. Mindtrek Challenge 2017 -innovaatiokilpailun yrityssarjassakin palkittu TampereGO-konseptin tarkoituksena on tukea pilottikohteeksi valitun Ratinan alueen palveluita, ja näin pyrkiä muodostamaan liiketoimintaekosysteemi palveluiden ja tapahtumien ympärille. Sovellus on ideoitu tukemaan jatkossa kaikenlaisia Tampereen alueen tapahtumia aina urheilutapahtumista konsertteihin ja palvelemaan ulkopaikkakuntalaisten tapahtumakävijöiden lisäksi myös meitä tamperelaisia.

Mobiilisovellus tukee kokonaisvaltaisen elämyksen luomista tapahtumakävijälle

TampereGO-mobiilipalvelun avulla pyritään luomaan kokonaisvaltainen elämys tapahtumakävijöille.

Ennen tapahtumaa TampereGO-palvelu tarjoaa kattavan tapahtumainfon kaikesta kaupungin urheilu- ja kulttuuritarjonnasta. Mobiilipalvelun avulla tapahtumakävijä voi helposti ostaa lipun ja koota sen ympärille haluamansa palvelupaketin lähialueen palveluista. Lisäksi sovellus tarjoaa paikannukseen perustuvan opastuksen tapahtumapaikalle.

Tapahtuman aikana käyttäjälle tarjotaan personoitua tietoa tapahtumasta, livekuvaa ja hidastuksia sekä palveluita omaan sijaintiin tai istumapaikkaan liitettynä. Lisätyn todellisuuden ja pelillisyyden avulla TampereGO pyrkii edistämään myös yhteisöllisyyttä ja vahvistamaan fanikulttuuria.

Tapahtuman jälkeen tapahtumakävijälle tarjotaan yksilöityä tietoa jatkopaikoista ja lisäpalveluista kaupungilla sekä myöhemmin tulevista tapahtumista. Maksamisen ratkaisuiden asiantuntijana meille on ollut luonnollista, että myös TampereGO-konseptissa hyödynnetään mobiilimaksamista, joka tekee maksamisesta turvallisempaa ja nopeampaa. Kaikkien palveluiden maksaminen onnistuu sovelluksessa mobiilimaksulla aina pääsy- ja bussilipuista tapahtuma-aikaiseen ruokailuun.

Mobiilikehitystä käyttäjäkokemus edellä

Eatechille on tärkeää kehittää TampereGO-palvelua käyttäjäkokemus edellä, ja konseptin suunnittelussa onkin pyritty optimoimaan ihmisen ja teknologian vuorovaikutus hyödyntämällä mobiilipalvelussa muun muassa lisättyä todellisuutta, paikannuspalveluita ja data-analytiikkaa.

Eatechin toimintaa ohjaavat käyttäjä- ja asiakaskeskeisyys, minkä vuoksi konseptia on kehitetty palvelumuotoilun menetelmin osallistaen kaupunkilaiset, käyttäjät ja muut sidosryhmät suunnitteluprosessiin. Kaupunkilaiset esimerkiksi ovat päässeet testaamaan konseptin pohjalta kehitettyä demoa. Idea Tampereen tapahtumat yhdistävästä mobiilipalvelusta sai tamperelaisilta erittäin innostuneen vastaanoton – ja monet kysyivätkin: ”Koska tämä julkaistaan?”.

 

Lue lisää TampereGO:sta ja Eatechin käyttäjälähtöisistä menetelmistä: https://www.eatech.fi/kayttajalahtoisyys-edella/

Hanna Remula