X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Hannu, Director, Application Management

EATECHILLA ON MONENLAISIA OSAAJIA

Tulin Eatechille järjestelmäasiantuntijaksi vuonna 2008. Kaverini työskenteli silloin Eatechilla ja vinkkasi minulle, että täällä olisi minulle sopiva työpaikka auki. En vielä silloin asunut Tampereella, mutta kaupunki oli tullut tutuksi sinne muuttaneiden kavereiden sekä siskon kautta. Haastatteluun menin Eatechin silloiselle konttorille Itsenäisyydenkadulle, mutta aloittaessani työt, firma oli jo muuttanut hieman isompiin tiloihin Rautatienkadulle. Rautatienkadun konttori oli oikein mukava, muistan työskennelleeni keittiön vieressä, joten kahville oli aina lyhyt matka. Tämän jälkeenhän olemme muuttaneet jo useamman kerran ja Hervannassa ollaan viihdytty vuodesta 2010 lähtien.

Aluksi työskentelin Eatechilla ainoana järjestelmäylläpitäjänä toimistolla, minkä lisäksi meillä oli asentajia, jotka olivat pääsääntöisesti reissussa ja kävivät asentamassa asiakkaille laitteita. Itse hoidin palvelinpään ylläpitoa ja asiakaspalvelua. Valmistelin laitteita, annoin asennusten etätukea ja testasin etänä, että ohjelmat toimivat asiakkaan päässä niin kuin pitääkin. Ylläpidollisten töiden lisäksi tein jonkun verran testausta. Pian minun tuloni jälkeen ylläpitotoimintamme kasvoi ja palkkasimme lisää kavereita sille puolelle. Tällä hetkellä meitä on jo useamman henkilön tiimi hoitamassa Eatechin ylläpitoasiakkuuksia, eli ratkaisuylläpitoa. Myös testauspuoli on tällä hetkellä omana osastonaan.

Nykyisin vastaan Eatechilla ratkaisuylläpidon liiketoiminta-alueesta, sekä toimin esimiestehtävissä. Olen myös mukana johtoryhmässä sekä työsuojelutoimikunnassa. Olin perustamassa vuosia sitten Eatechin huvitoimikuntaa ja mukana myös sen toiminnassa muutamat ensimmäiset vuodet. Työpäiväni täyttyvät hallinnollisista tehtävistä, ratkaisuylläpidon kehittämisestä, johtoryhmätoiminnasta, esimiestehtävistä, ylläpitoprojektien haltuunottamisesta, tarjousten tekemisestä, sopimusasioista sekä totta kai asiakaspalvelusta, kuten helpdesk-tyyppisestä puhelinpalvelusta, tikettien käsittelystä, järjestelmien ongelmatilanteiden selvittämisestä sekä tuotannollisista asennus- ja päivitystehtävistä.

Meillä ylläpidossa työskennellään kahdessa vuorossa: aamuvuorossa 8-16 sekä iltavuorossa 12-20. Työntekijöitämme on myös aina päivystysvalmiudessa ympäri vuorokauden, sillä tarjoamme asiakkaillemme 24/7 hälytyspalvelua.

Tällä alalla työskentely on kiehtonut minua pienestä pitäen ja tunnen sen omakseni edelleen. Eatechilla työskentely on mukavan monipuolista. Toimintaa kehitetään jatkuvasti, ilmapiiri on nuorekas ja eteenpäin suunnataan kovalla vauhdilla. Lisäksi työntekijät pystyvät vaikuttamaan siihen, miten eteenpäin mennään, sillä henkilöstön toiveita kuunnellaan. Nautin siitä, että vanhaan ei ole tarvinnut jämähtää, vaan tarpeen mukaan ollaan pystytty uudistumaan. Alan kuvaan kuuluu, että tekniikka kehittyy jatkuvasti vauhdilla, joten uudistumiskyky ja innovatiivisuus ovat kaiken a ja o. Sitä mukaan, kun porukkaa on tullut taloon, on myös hyvinvointiin kiinnitetty entistä enemmän huomiota. Yhteisöllisyyteen on panostettu, sillä se ei ole enää itsestäänselvyys. Kun meitä oli 10 henkilöä, niin kaikki tunsivat hyvin toisensa, eikä yhteisistä illanvietoista ollut vaikeuksia sopia spontaanisti. Nyt meitä on moninkertainen määrä, joten satsattavaa riittää myös tämän suhteen. Mielestäni Eatech on hyvin onnistunut pitämään kiinni Me-hengestä, joka huokuu toiminnastamme. Luulenpa, että osakseen tähän vaikuttaa yrityksemme tapa toimia arvojemme mukaisesti, omistajien työskentely osana yrityksen toimintaa, sekä työntekijöidemme pieni vaihtuvuus.

Varmaan paras juttu työssäni liittyy ihmisiin. Erilaisia työtehtäviä on myös hyvässä suhteessa: itsenäistä työskentelyä, tiimityöskentelyä sekä toimintaa asiakasrajapinnassa. Kahta samanlaista päivää ei monestikaan tule vastaan. Työtehtävät takaavat vaihtelevan päivän ja työkaverit sekä asiakkaat tuovat työhön mielekkyyttä. Suoraa palautetta saa usein asiakkailta ja työn tulokset näkee oikeasti. Huomaa, että ”jes tänään sai taas paljon aikaan”.

Olen viihtynyt Eatechin lisäksi myös Tampereella tosi hyvin! Tampere on maantieteellisesti hyvällä paikalla ja kotiseudulle Alavudellekin on lyhyt matka. Tampere on myös luvattu porrasjuoksun pääkaupunki ja portaita riittää juostavaksi. Suosittelen kokeilemaan esimerkiksi Pyynikin portaita, Pispalan portaita tai jos haastetta kaipaa, välillä pääsee juoksemaan myös Torni-hotellin sekä Näsinneulan portaita. Vaikka puhutaan hitaista hämäläisistä, niin silti kaupunki on nopeasti uudistuva ja oikeita ratkaisuja tehdään. Olen asunut Alavuden lisäksi myös Seinäjoella, Huittisissa, Turussa, Kaarinassa ja Salossa, joten vertailupintaa löytyy.