X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Marko, Senior Test Engineer

EATECHILLA ON MONENLAISIA OSAAJIA

Bongasin syksyllä 2013 Eatechin työpaikkailmoituksen, jossa haettiin firmaan ohjelmistotestaajaa. Hain mielenkiintoiselta vaikuttanutta työpaikkaa, pääsin töihin ja olen siitä lähtien toiminut Eatechilla ohjelmistotestaajana erilaisissa asiakasprojekteissa.

Olen koulutukseltani sähköinsinööri, mutta luin sivuaineena ohjelmistotekniikkaa ja suuntauduin siten ohjelmistopuolelle. Olen tehnyt erinäisiä ohjelmistotestaajan töitä jo vuodesta 2002 lähtien ja viihdyn testaajan tehtävissä sekä ICT-alalla edelleen erittäin hyvin.

Olen erikoistunut manuaaliseen testaukseen ja sitä työtä meillä tehdäänkin edelleen automaatiotestauksen lisäksi, sillä automatisointi ei ihan joka paikkaan sovellu. Omiin tehtäviini liittyy vahvasti myös suunnittelupuoli, eli testisuunnitelmien tekeminen, aikataulun miettiminen sekä testitapausten suunnittelu. Suunnittelupuolen lisäksi, normaalit työpäiväni koostuvat laadunvarmistuksesta sekä kehitystiimien kanssa kommunikoinnista. Käytännössä kokeillaan, miten järjestelmät toimivat ja raportoidaan löydöksistä eteenpäin. Testaajan työssä täytyy osata kerätä tietoja siitä, mitä kukin on tehnyt, mitä ollaan nyt tekemässä ja mitä tehdään seuraavaksi. On hyvä, jos osaa ennakoida tulevia vaaranpaikkoja. Kun kehittäjät saavat jonkun osan valmiiksi, sännätään testaamaan.

Eatechilla ollessani olen ollut mukana useissa isoissa projekteissa. Olen nauttinut siitä, että olen saanut keskittyä ja tutustua kerralla yhteen isompaan projektiin ja päässyt tekemään hommia täydellä teholla projektin parissa. Olen päässyt testaamaan useammankin toimialan erilaisia järjestelmiä sekä sovelluksia. Esimerkiksi erilaiset automaatti- ja maksuliikenneprojektit sekä teollisuuden automaatio- ja ohjausjärjestelmät ovat olleet erittäin mielenkiintoisia.

Eatechilla on mukava työskentelyilmapiiri ja fiilis on pysynyt kotoisana sekä avoimena, vaikka firma on kasvanut kovasti talossa oloni aikana. Täällä on nuorekas ilmapiiri, jonka vuoksi työskentely on energistä. Omaa osaamista kehitetään ja tietoa sekä osaamista jaetaan aidosti toisille. Omalla osaltani työtehtävät vaikuttavat töissä viihtymiseen todella paljon ja päivittäinen työ onkin Eatechilla tosi mielenkiintoista. Myös mukavat työkaverit vaikuttavat siihen, että joka päivä on kiva tulla töihin. Meillä myös tehdään kaikkea kivaa työnohessa: on erilaisia yhteisiä tapahtumia, kilpailuja, aamupalatarjoilua yms. Työntekijöiden hyvinvointia tuetaan Eatechilla oikeasti ja arvostan sitä itse todella paljon.

Tykkään itse herätä aikaisin, joten tulen töihin usein seitsemän pintaan. Aamuisin on tehokasta ja rauhallista tehdä töitä ja silloin myös jää mukavasti iltapäivästä aikaa työn ulkopuolisille jutuille. Meillä on joustavat työajat, joten jos joskus väsyttää, voi herätyskelloa siirtää eteenpäin ja tulla töihin vasta myöhemmin.

Parasta työssäni on ehdottomasti mielenkiintoiset työtehtävät ja projektit. Oma työni ei ole ollenkaan tylsää tai yksitoikkoista, jota myös testaajan hommat joskus saattavat olla. Olen oppinut Eatechilla työskentelyn aikana paljon uusista työkaluista ja testausautomaatiossakin olen kehittynyt. Ennen kaikkea tietämys erilaisista, esimerkiksi maksuliikenteeseen liittyvistä järjestelmistä, on kasvanut hurjasti. Myös kahvinjuonti on nykyään tuttua puuhaa!