X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Topi, Software Designer

EATECHILLA ON MONENLAISIA OSAAJIA

Tulin Eatechille töihin kesällä 2012. Päädyin firmaan täällä työskentelevän kaverini kautta, joka mainitsi uuden osaajan tarpeesta. Aluksi tulin töihin Eatechin ylläpitopuolelle järjestelmäasiantuntijaksi, ja tein hommia siellä noin puolitoista vuotta, jonka jälkeen siirryin kehityspuolelle ohjelmistokehittäjäksi. Ylläpitopuolella työskentelystä on ollut hurjasti apua myös kehityshommissa, sillä olen jatkanut osittain samojen asioiden parissa eri näkökulmasta.

Kehityspuolelle siirryttyäni pystyin hoitamaan diplomi-insinöörin opintonikin loppuun, koska täällä pystyy tekemään töitä tosi joustavasti, eikä töitä tehdä vuoroissa, kuten ylläpidossa. Koulu (TTY) oli myös työpaikan vieressä, joka helpotti työn ja opintojen yhteensovittamista. En ottanut dippatyön tekemisestä stressiä, vaan sen tekeminen sujui työn ohessa melkein omalla painollaan.

Tällä hetkellä teen pääasiallisesti erilaisia ohjelmistoprojekteja. Usein olen projekteissa mukana monessa eri roolissa, muun muassa asiakkaan yhteyshenkilönä, projektin suunnittelijana sekä toteuttajana. Olen tehnyt paljon maksamiseen liittyviä projekteja, kuten kassa- ja monitorointiprojekteja, joista muuten tein diplomityönikin. Lisäksi olen tehnyt erilaisia web-projekteja.

Tykkään siitä, että töihin ei tarvitse pakolla raahautua kello kahdeksan, koska meillä on liukuvat työajat. Itse tulenkin töihin yleensä yhdeksän ja kymmenen välissä. Pidän myös keskimäärin yhden etäpäivän viikossa. Se on tehokkainta ja paras vaihtoehto minulle silloin, kun teen jotain hommaa täysin itsenäisesti ja tarvitsen keskittymistä tosi paljon.

Viihdyn Eatechilla, koska täällä saa vapaasti päättää omista työajoistaan. Töitä saa tehdä myös itsenäisesti. Meillä on töissä paljon erilaisia ihmisiä, joka on mielestäni rikkaus, sillä hommiin saadaan monenlaista näkemystä. Hommia tehdään tiimeissä ja päivittäinen tiimityöskentely helpottaa ongelmien ratkomista ja antaa tukea päätöksien tekemiseen.

Parasta tässä työssä on se, että pääsee tekemään aina jotain uutta. Koko ajan tulee uusia ongelmia, joita ratkotaan. Asioiden ratkominen; miettiminen, miten ne olisi kaikista järkevin tehdä, on mielestäni mielenkiintoista. Näissä hommissa olen huomannut, kuinka kaikki vaikuttaa loppupeleissä kaikkeen. On erittäin tärkeää heti alussa pyrkiä hahmottamaan kokonaiskuvaa ja miettiä asioita sen kautta. Olenkin itse kehittynyt hurjasti juuri eri tekijöiden hahmottamisessa. Kun mietitään, miten joku asia on järkevä toteuttaa ja miten sitä kannattaa testata, on tärkeää pitää mielessä kokonaiskuva ja sen kautta mahdolliset muuttujat.

Nautin työssäni muun muassa siitä, kun projekti on saatu ajoissa maaliin ja jotain hienoa on tullut taas tehtyä. On palkitsevaa nähdä, että tekemällämme työllä on oikeasti vaikutusta asiakkaiden arkipäivään ja liiketoimintaan.