X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Työhaastattelu Eatechilla - vinkkejä valmistautumiseen

08/02/2017 - 14:43

Onnea, sait kutsun työhaastatteluun! Voit tässä vaiheessa jo taputtaa itseäsi olalle, sillä kuulut siihen valikoituun joukkoon, jotka haluamme tavata kasvotusten. Haastattelua ei kannata jännittää, mutta jos jännität hiukan, ei se haittaa. Me olemme tavanneet satoja työnhakijoita, ja pyrimme luomaan heti aluksi haastatteluun rennon ja miellyttävän ilmapiirin. Voit siis ottaa rennosti ja olla oma itsesi, niin mekin olemme.

Haastattelu ja sen paras mahdollinen lopputulos, työsuhde, on aina kahden kauppa. Meitä kiinnostaa kuulla, millaisen työkaverin sinusta saisimme. Yhtä tärkeää on, että sinä kuulostelet haastattelun ajan, voisitko nähdä itsesi meillä töissä. Intuitiosta rekrytoinneissa on puhuttu viime aikoina paljon. Intuitio harjaantuu useilla haastatteluilla ja toisilla se on voimakkaampi. Itse uskon rekrytoinnissa faktojen lisäksi intuitiiviseen tunteeseen. Jos haastattelu jättää molemmin puolin hyvän fiiliksen, on todennäköistä, että yritämme miettiä, olisiko meillä tarjota sinulle töitä. Jos taas haastattelusta jäi itsellesi epävarma olo sen suhteen, olisiko tämä oikea paikka sinulle, todennäköisesti tehtävä tai yritys ei ole sinua varten. Vietät töissä niin paljon aikaa, että työn ja työporukan pitää saada sinut tulemaan innostuneena töihin, kerta toisensa jälkeen. Onnea haastatteluun!

VALMISTAUTUMINEN – TEE SALAPOLIISITYÖTÄ

Tee hieman salapoliisin työtä. Tutki nettisivumme, some-kanavat ja lue ainakin tehtävänkuvaus, jos olet hakenut suoraan avoinna olevaa paikkaa. Voit miettiä etukäteen muutaman kysymyksen, jos sellaisia luontevasti mieleesi tulee. Se antaa kuvan, että olet aidosti kiinnostunut ja olet nähnyt vähän vaivaa. Jos taas kerromme jo haastattelussa kaikki asiat, joita olit ajattelut kysyä, emme odota, että keksit väkisin kysymyksiä vain kysymisen vuoksi.

Ensimmäinen haastattelu on meillä aina puhelin- tai Skype-haastattelu. Sen jälkeen saat mahdollisimman nopeasti tiedon, pääsetkö jatkohaastatteluun, joka järjestetään toimistollamme. Muista katsoa osoite, minne olet menossa, saavu ajoissa paikalle ja muista, ketä olet kysymässä, kun saavut aulaan. Meiltä tulee yleensä aina sähköpostiisi vahvistus haastattelusta, jossa lukee jopa useampia haastattelijoiden nimiä.

Jos vielä opiskelet, ota aina mukaasi viimeinen opintosuoritusote, jotta näemme missä vaiheessa opintosi menevät. Ota toiselle kierrokselle mukaasi myös työ- ja opintotodistukset ja mieti mahdolliset suosittelijat.

On hyvä, jos pohdit etukäteen seuraavia kysymyksiä:

  1. Miksi haluat meille töihin?
  2. Mitä haluat tehdä tulevaisuudessa, mitkä asiat kiinnostavat, mitä haluat oppia?
  3. Vahvuutesi? (kysymme varmasti ohjelmistopuolella osaamisesi, joten mieti jo, mitkä ovat selvästi sinulle vahvimmat tekniikat ja toisaalta myös, missä kaipaat vielä oppia)

Haastattelussa emme laita sinua piinapenkkiin. Haastattelu on meillä avointa keskustelua, jonka tarkoitus on saada molemmista osapuolista selkeä kuva toiselle. Emme tule kysymään mitään kummallista tai epäsopivaa, joten voit olla rauhallisin mielin.

HAASTATTELU ON KAHDEN KAUPPA

Ensimmäisen kierroksen haastattelu tehdään puhelin- tai Skype-haastatteluna. Sen tarkoituksena on tehdä alkukartoitus, olisimmeko toisillemme sopiva yhtälö.

Toisen kierroksen haastatteluun tulee rekrytoijan lisäksi mukaan joko projektipäällikköjä, teknologia- tai kehityspäällikkö. Tarkoituksena on selvittää osaamistasoasi ja tulevaisuuden toiveitasi tekemisen suhteen. Ei siis kannata pelästyä, vaikka neukkarissa istuu 1-3 ihmistä ja Skypen päässä kuuntelee vielä joku. Meillä ei hiillosteta vaan olemme mukavia tyyppejä.

HALUAMME TARJOTA TEHTÄVIÄ JOTKA VASTAAVAT OSAAMISTASI

Kerromme yleensä alkuun lyhyesti Eatechista talona ja voit jo siinä vaiheessa kysyä, jos sinulla jotain kysyttävää.

Tämän jälkeen käymme kronologisesti cv:täsi läpi ja tarkennamme osaamistasi. Lisäksi keskustellaan motivaatiotekijöistäsi, tulevaisuuden toiveista työnkuvan suhteen ja muista ammatillisista haaveista. Haluamme tarjota sinulle sopivan tehtävän, joka vastaa osaamistasi ja on riittävän haasteellinen ja motivoiva. Lisäksi tulevaisuuden toiveesi pitää ottaa huomioon, jotta saamme pitää sinut talossa. Meille on tärkeää, että työntekijämme haluavat opetella uutta ja kehittää itseään ja osaamistaan jatkuvasti. Eatech on sitä, mitä työntekijämme ja heidän osaamisensa on, joten osaamisen kehittämiseen meillä panostetaan kovasti.

Harkitse myös palkkahaarukkaa etukäteen, sitä tulemme kysymään kakkosvaiheen haastattelussa. Jos et halua määrittää liian tarkkaa rajaa, voit antaa meille haitarin, jossa liikutaan. Myös suosittelijan tiedot pyydämme toisessa haastattelussa ja mikäli lähdemme tekemään sinulle työtarjousta, soitamme 1-2 suosittelijallesi tässä vaiheessa.

Jos sinulla on työnäytteitä, voit esitellä niitä haastattelussa. Usein olemme käyneet jo GitHubissa katsomassa koodausnäytteitäsi. Joissain tapauksissa lähetämme sinulle jo ennen toista haastattelua koodaukseen liittyvän ennakkotehtävän, jotta saamme tarkempaa kuvaa osaamisestasi.

Lopussa voimme keskustella tilanteesta vapaamuotoisemmin. Saatamme kertoa jo tässä vaiheessa, jos meillä on heti näkemys etenemisestä, mutta usein lupaamme ilmoittaa sinulle viikon tai muutaman päivän kuluessa päätöksistämme.

MEILTÄ SAAT AINA PALAUTETTA

Ilmoitamme jokaiselle haastatellulle päätöksistä mahdollisimman pian. Olemme sinuun yhteydessä joko työtarjouksen merkeissä tai joudumme soittamaan, että valitettavasti meillä ei juuri nyt ole sinulle sopivaa paikkaa tarjolla. Tässä vaiheessa pyrimme kertomaan mahdollisimman avoimesti syyt, miksi emme päätyneet tarjoamaan työtä tai onko ovi vielä auki kenties myöhemmin. Tämän tilanteen kohtaavat useimmiten opiskelijat, joille saatamme antaa vinkkejä esim. lisäopintojen suhteen. Voimme hyvin sopia, että palataan asiaan puolen vuoden päästä, kun kursseja ja osaamista on kartutettu lisää. Meille on tärkeää, että myös opiskelijamme valmistuvat, vaikka tekevät meillä töitä yhtä aikaa opintojen ohessa.

Mikäli sinulle herää mitä tahansa kysymyksiä haastattelun jälkeen, voit olla meihin milloin vain yhteydessä.

Jos nyt kiinnostuit meistä työnantajana ja haluat päästä mukavaan haastatteluumme, laitahan heti hakemusta tulemaan osoitteeseen rekry@eatech.fi

Meillä on avoinna useita eri tehtäviä ja avoimiin työpaikkoihimme voit tutustua täällä. Jos et löydä itsellesi sopivaa työnkuvausta, lue myös Sannan kirjoittama artikkeli piilotyöpaikoistamme. Huomioithan, että käsittelemme hakemuksia jo ennen hakuajan päättymistä – laita siis hakemuksesi tulemaan jo tänään!

Sanna Niittymäki