X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Työntekijän viikko: Anni Janger

10/04/2018 - 12:05

Blogissa päästään tällä kertaa kurkistamaan yhden eatechilaisen tyypilliseen viikkoon, sekä kuullaan muita mietteitä koodikkaassa paikassa työskentelystä.

Ohjelmistokehittäjä Anni Janger kertoi hiljattain omasta työviikostaan kuvin Eatechin Instagram-tilillä. Kysyimme Annilta, miltä tavallinen työviikko näyttää, mikä työssä motivoi ja millaista vastapainoa arjesta löytyy työlle.

TAVALLINEN TYÖVIIKKO ON VAIHTELEVA

Instagram-tilillä nähty viikko koostui hieman erilaisista päivistä, kuten normaalistikin. ”Välillä on paljon palavereita, välillä taas koko päivä aikaa keskittyä koodaamiseen. Työviikot ovat aika vaihtelevia” Anni kertoo. Viime viikon erikoisuus oli Annin vetämä toimisto-zumba. Työpäivän jälkeen porukalla siirrettiin kahvihuoneen pöydät syrjään ja salsa sekä cumbia alkoivat raikua toimistolla. Liikuntaharrastus tuokin vapaa-ajalla tärkeää vastapainoa työlle, samoin kuin ajanvietto perheen ja ystävien kanssa.

Eatechilla Anni aloitti tammikuussa 2016 ja on siitä asti tehnyt ohjelmistokehittäjän hommia. Työt ovat painottuneet web-puolen projekteihin, ja myös pro gradu –tutkielmaan aihe löytyi työpaikalta. Eatechilla on Annin mukaan keskusteleva ja aito ilmapiiri. Töihin on mukava tulla, kun asioista saa puhua avoimesti ja yleisfiilis työpaikalla on hyvä. ”Kyllä se on varmaan tärkeintä, että tulee kuulluksi ja työkavereiden kanssa voi jutella kaikesta. Jos jokin asia arjessa mättää, niin sen saa aina nostaa esille ja asioita myös viedään eteenpäin.”

Työ ei rajoitu vain omaan tekemiseen, vaan Annia kiinnostaa laajemminkin, mitä Eatechilla tapahtuu. Anni kertookin osallistuvansa mielellään infotilaisuuksiin, Kick Off –tapahtumiin sekä yhteisille aamiaisille. ”Tykkään olla perillä siitä, mitä firmassa tapahtuu, ja tietenkin on kiva myös nähdä työkavereita.” Kevään mittaan järjestettävä strategiaworkshop kuulostaa myös houkuttelevalta.

 

TYÖSSÄ KIINNOSTAA KOKONAISKUVAN HALLINTA

Tulevaisuuteen katsominen, asioiden suunnittelu pitkällä aikavälillä sekä aikatauluttaminen ovat Annin mukaan mielenkiintoisimpia tehtäviä. Kokonaiskuvan hallintaa työssä tarvitaankin, kun välillä tehtäviä on paljon ja aikataulu tiukka. ”Kun on hyvät määrittelyt tehty, niin itse koodaaminen on myös kivaa. Parasta on, kun pääsee kunnon flow-tilaan ja saa keskittyä tekemiseen ilman palavereita tai muita keskeytyksiä.”

Tiimin kanssa Anni pääsee jo nyt suunnittelemaan omaa työtä ja vaikuttamaan aikataulutukseen. Näistä tehtävistä on syttynyt kipinä kehittää omaa uraa vähitellen kohti projektinhallinnallisia tehtäviä. ”Projektipäällikön tai palvelupäällikön hommat kiinnostavat tulevaisuudessa. Haluaisin päästä käyttämään ja kehittämään hyviä organisointitaitojani jatkossa vielä enemmän.” Anni uskoo, että Eatechilta löytyy varmasti etenemismahdollisuuksia sen tullessa ajankohtaiseksi. ”Näyttää siltä, että meillä omaan työhönsä pystyy vaikuttamaan paljon omalla aktiivisuudella.”

”KYLLÄ HERVANTA ON SE JUTTU”

Koodikkaasta paikasta Annille tulee mieleen kodikkuus, ja sitä hänen mukaansa töistä löytyy. ”Täällä saa kävellä villasukissa ja hörppiä kahvinsa omasta mukista – onhan tämä vähän kuin oma kakkoskoti jo ihan paikkanakin.” Ilmapiiri Annin mukaan on töissä mukava, mutta kyllä töitäkin saa tehdä ahkerasti.

Uutta Tullin toimistoa Tampereen keskustassa on tullut myös kokeiltua. ”On mukavaa vaihtelua, ja tietty luksusta saada myös uusia lounaspaikkoja.” Etukäteen Annia mietitytti, tuntuuko työnteko vaikeammalta, kun paikka ei ole tuttu. Tullin toimisto on kuitenkin tuonut työhön mukavaa vaihtelua, ja pienellä sekä rauhallisella toimistolla saa päivän aikana paljon aikaiseksi. Jos pitäisi valita torstaikahvit Hervannassa tai donitsiperjantai Tullilla, Annilla on selkeä vastaus: ”Torstaikahvit, koska vaikka on hienoa, että myös keskustassa on toimisto, niin kyllä Hervanta on se juttu.”

Katso loput kuvat ja tunnelmat Annin viikosta Eatechin instagram-tililtä @eatech_oy.