X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Työntekijän viikko: Hanna Remula

20/07/2018 - 07:46

Blogissa päästään tällä kertaa kurkistamaan yhden eatechilaisen tyypilliseen viikkoon, sekä kuullaan muita mietteitä koodikkaassa paikassa työskentelyssä.

UX-suunnittelija Hanna Remula kertoi kuluneen viikon aikana työpäivistään Instagram-tilillämme. Kesälomakauden ulkopuolella tyypilliseen viikkoon kuuluisi tätä viikkoa enemmän palavereita ja asiakaskäyntejä, mutta tällä viikolla työt tuli tehtyä lähes kokonaan omalta työpisteeltä käsin. Kurkataanpa siis Hannan kesäisen viikon kautta, miltä UX-suunnittelijan työ oikein näyttää!

MONIPUOLISIA PROJEKTEJA JA ASIAKASLÄHTÖISTÄ SUUNNITTELUA

Hanna aloitti Eatechilla keväällä 2017, ja onkin tänä aikana ehtinyt olla jo monessa mukana. Projektit ovat vaihdelleet web-, mobiili- ja työpöytäsovellusten suunnittelusta erilaisten digitaalisten palveluiden muotoiluun sekä kuluttaja- että esimerkiksi teollisuuskäyttöön.

UX- eli käyttäjäkokemussuunnittelija pyrkii työssään siihen, että erilaiset digitaaliset palvelut olisivat tarpeenmukaisia, helppokäyttöisiä sekä tietenkin kaikkien saavutettavissa. Eikä haittaa yhtään, jos niiden käyttäminen on mukavaa tai jopa hauskaa. ”Tällaisessa työssä motivoi se, että kun suunnittelu tehdään hyvin, digitaalisilla palveluilla voidaan oikeasti helpottaa ihmisten elämää, eikä vain lisätä teknologian käyttöä sen itseisarvon vuoksi” Hanna kuvailee.

 

 

AITO ILMAPIIRI JA IHMISLÄHEINEN TYÖ INNOSTAVAT

UX-suunnittelijan työssä parasta on sen ihmisläheisyys ja monipuolisuus niin projektien kuin menetelmienkin osalta. Työviikot voivat pitää sisällään vaikkapa työpajojen suunnittelua ja fasilitointia, määrittelyä sekä käyttäjähaastatteluja ja -testauksia. Ennen kaikkea työ on yhteistyötä asiakkaiden, kehittäjien, suunnittelijoiden, projektipäälliköiden, käyttäjien ja muiden sidosryhmien kanssa. Eri vaiheissa kerätty tieto jalostuu näin konseptien, rautalankamallien, UI-layoutien ja prototyyppien muotoon.

Koodikkaassa paikassa Hanna pitää aidosta ja välittävästä ilmapiiristä. Töissä voi olla reilusti oma itsensä, ja luottavainen ilmapiiri kannustaa työntekijöitä löytämään itse parhaita tapoja tehdä työnsä.

”Luottamusta löytyy omaan ammattitaitoon, eikä epäonnistumisia tarvitse pelätä. Niistä voidaan pikemminkin oppia, mikä johtaa hyviin tuloksiin.” Hanna pohtii.

 

 

VASTUUN LISÄÄMINEN TYÖSSÄ KIINNOSTAA

Niin kokonaiskuvan hallinta kuin pienten yksityiskohtienkin huomaaminen on UX-työssä olennaista. ”Omaa uraani olen pyrkinyt kehittämään siihen suuntaan, että tulevaisuudessa voisin ottaa vastuulleni yhä suurempia kokonaisuuksia ja saada uusia vastuualueita.” Hanna kertoo.

Työelämä on murroksessa, ja ohjelmistoalakin kehittyy jatkuvasti. Eatechilla kannustetaan Hannan mukaan ammattitaidon kehittämiseen, ja siitä palkitaan eri tavoin. ”Viimeisen vuoden aikana olen opiskellut muun muassa palvelumuotoilun ja muotoilujohtamisen opintokokonaisuuden. On hienoa, että työnantaja on tukenut opintoja ja osaamisen kehittämistä.”

Katso loput kuvat ja tunnelmat Hannan viikosta Eatechin Instagram-tililtä @eatech_oy.