X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Työntekijän viikko: Niko Heikura

16/02/2018 - 14:34

Blogissa päästään tällä kertaa kurkistamaan yhden eatechilaisen tyypilliseen viikkoon, sekä kuullaan muita mietteitä koodikkaassa paikassa työskentelyssä.

Järjestelmäasiantuntija Niko Heikura valtasi Eatechin instagram-tilin viime viikolla. Kysyimme Nikolta, miten #nikonviikko sujui, sekä kumpi voittaa: Hervannan torstai-iltapäiväkahvit vai Keskustan Donitsiperjantai.

Joustava työ motivoi

Instagram-tililläkin nähty viikko sattui olemaan aamukuuden vuoroja. Työpäivän voi kuitenkin startata etänä, mikä on Nikon mukaan ehdoton plussa työssä. ”Vähän vaille kuusi heräilen, laitan läppärin ja kännykän päälle. Ei siinä tarvitse alkaa aamupuuroa viideltä keittelemään, vaan voi aloittaa työt saman tien.” Muiden tiimiläisten saapuessa töihin kahdeksalta voikin aamuvuorolainenkin halutessaan siirtyä toimistolle. Vuorotyö on jatkuvien palveluiden erityispiirre, ja sen sijaan esimerkiksi ratkaisupuolella työvuorot ovat vapaat.

Tyypillistä viikkoa on kuitenkin haastavaa kuvailla, sillä työtehtävät vaihtelevat paljon. Nikon mukaan monipuolisuus sekä joustavuus ovatkin työn parhaita piirteitä. ”Ei tarvitse koskaan tehdä väkisin samoja hommia, että joustoa löytyy aina tarvittaessa” Niko kertoo. Kuluneen viikon kohokohdaksi Niko nostaa Kickoff-tapahtuman, joka on koko Eatechin henkilöstölle suunnattu vapaamuotoinen juhlatilaisuus. Tapahtumassa käytiin läpi mm. yrityksen strategiaa ja edellisvuoden onnistumisia, sekä vietettiin aikaa työkavereiden seurassa. ”Ilonassa oli hyvät karaoket, aikuinen nainen siellä raikui” kertoo Niko hymyillen. Eatechilla muutenkin hyvä puoli on matala organisaatiorakenne. ”Ei tunnu ollenkaan oudolta käydä vaikkapa toimitusjohtaja Esan kanssa lounaalla.”

Työkaverit mukana myös vapaa-ajan vietossa

Työnteko ei kuitenkaan aina ole pelkkää juhlaa, mutta arjessa motivaatio löytyy Nikon mukaan ennen kaikkea työyhteisöstä. ”Täällä on hyviä kavereita saanut, mielellään tulee kyllä töihin.” Ehtimisensä mukaan Niko on käynyt myös eatechilaisten järjestämissä vapaa-ajan tapahtumissa, kuten Prison Island –seikkailupelikokeilussa. Lisäksi uimassa ja juoksemassa on käyty usein Eatechin epävirallisen uinti- ja juoksukerhon kanssa. ”Eipä noita työkavereita pääse vapaa-ajallakaan kokonaan pakoon”, Niko nauraa.

Alun perin Niko päätyikin Eatechille tutun suosittelun kautta. ”Kaveri tunsi Topin joka oli ollut ylläpidossa töissä ja sittemmin kehittäjänä, joskus viihteellä sitten esitteli meidät ja Topi kertoi, että voisi löytyä Eatechilta mulle sopivaa hommaa”. Koodikkaaseen paikkaan Niko päätyi marraskuussa 2016, ja on työhönsä erittäin tyytyväinen. ”Työpaikka kun on joustava, niin tehtävän laajentaminen ja kokonaan vaihtaminenkin tarvittaessa onnistuu. Uskoisin että tulen viihtymään täällä hyvin jatkossakin.”

Hiljattain avattu keskustan toimisto on tullut Nikolle hyvin tutuksi hänen työskennellessä useammin siellä kuin Hervannassa. ”Se tuntuu kyllä sellaiselta ’koodikkaalta’, kun toimisto on pienempi ja kaikki siinä samassa tilassa.” Hervannan torstai-iltapäiväkahvien ja keskustan donitsiperjantain välillä valittaessa Niko kallistuu myös keskustan puolelle. ”Toisaalta torstaikahveilla on välillä vähän terveellisempiä vaihtoehtoja tarjolla, mutta kyllä se donitsi on aika hyvä alku viikonlopulle” Niko toteaa.

 

Katso loput #nikonviikko-kuvat Instagram-tililtä @eatech_oy