X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Urakehitystä Eatechilla: Eatechilla työskentely on antanut paljon

02/02/2018 - 08:32

Blogisarjassa on ollut tarkastelussa useamman osaajamme urakehitystarina, joiden kautta on tutustuttu eatechilaisten urakehitykseen. Haluamme pitää huolen työntekijöidemme osaamisen kehittymisestä mm. erilaisten opiskelu- ja koulutusmahdollisuuksien avulla sekä tarjota eatechilaisille mahdollisuuden halutessaan vaihtaa roolia sopivan tilaisuuden tullen.

Blogisarjan viimeisessä osassa päästään tutustumaan Hannan urakehitystarinaan.

 

URAKEHITYSTARINA: HANNA

Nykyinen rooli: HR Manager
Missä tehtävässä aloitti: Sales Assistant
Toiveammatti lapsena: Opettaja, mahdollisesti tanssinopettaja

Omalla aktiivisuudella on suuri merkitys

Urheilullinen ilopilleri Hanna päätyi Eatechille töihin vielä opiskellessaan tietojohtamista TTY:llä. Eatechille haettiin niihin aikoihin osa-aikaista myyntisassistenttia, ja Hanna päätti hakea vielä silloin itselleen tuntemattomaan firmaan mielenkiintoisen toimialan johdosta. Hanna ilmoitti heti työhaastattelussa haluavansa viipyä Eatechilla pitemmän aikaa ja kehittyä urallaan mahdollisesti useammassakin roolissa. Hän liittyikin noin 20 muun eatechilaisen joukkoon vuonna 2013. Myyntiassistentin roolissa Hanna buukkaili muun muassa myyntipalavereita eri yrityksille, mutta tehtävät pitivät sisällään myös hallinnon assistentin ja markkinoinnin tehtäviä.

Jossain vaiheessa markkinoinnin tehtävät alkoivat viedä yhä enemmän aikaa, ja Hannasta tehtiin markkinointipäällikkö. HR-tehtäviä hän teki oman toimensa ohella. Hannalla oli kuitenkin suurempi palo HR:ää kohtaan, mistä hän kävikin keskusteluja silloisten esimiestensä kanssa. ”Olen tuonut alusta alkaen esimiesteni tietoisuuteen urakehitykseeni liittyviä toiveita. Omalla aktiivisuudella on suuri merkitys”, hän kertoo ja jatkaa: ”Lisäksi oman osaamisen kehittämistä kannattaa miettiä pitkällä tähtäimellä.” Myöhemmin Hannan roolit kääntyivät päikseen: HR-tehtävät nousivat päätoimiseksi työksi ja markkinointi jäi sivurooliin uuden markkinointijohtajan ottaessa sen osa-alueen haltuun.

”Roolissani on tärkeää osata kuunnella ihmisiä”

Nykyisessä HR-päällikön roolissaan Hannan tehtäväalueeseen kuuluu sisäinen HR, mikä sisältää mm. monenlaisia toimistoon liittyvien asioiden hoitoa, esimiesten tukemista firman käytäntöihin liittyvissä ja työsuhdeasioissa, työterveysyhteistyön ja työeläkevakuutusasioiden hoitamista sekä uusien työntekijöiden ensikontaktina toimimista perehdyttäjän roolissa. Lisäksi työhyvinvointi on iso osa Hannan tehtävänkuvaa. Hän pitää huolta henkilöstön viihtyvyydestä ja hyvinvoinnista mm. palautekeskustelujen ja –kyselyjen, erilaisten tapahtumien järjestämisen sekä muiden aktiviteettien kautta.

”On vaikeaa sanoa, millaisiin asioihin suurin osa työajastani menee, sillä ne vaihtelevat niin paljon. Erilaisten tapahtumien järjestäminen, uusien työntekijöiden perehdyttäminen tai vaikkapa taukotilan uudistamisen tyyppiset projektit siivittävät arkeani”, Hanna kuvailee. HR-päällikön työn voisi siis sanoa olevan hyvinkin monipuolista ja vaihtelevaa. Tärkeintä roolissa on kuitenkin aito kiinnostus ihmisten hyvinvointia kohtaan. ”Roolissani on tärkeää osata kuunnella ihmisiä ja ylipäänsä tykätä toimia ihmisten kanssa. Lisäksi on pystyttävä hallitsemaan monta asiaa samaan aikaan. Tosin tämä kuvaus taitaa sopia jokaiseen rooliin Eatechilla”, Hanna nauraa.

”Oman osaamisen kehittämistä kannattaa miettiä pitkällä tähtäimellä.”

HR-kenttä on murroksessa

Eatechilla työskennellessään Hanna on oppinut paljon toimialasta ja hän on päässyt seuraamaan Eatechin kasvua pienestä yrityksestä yli sadan hengen ohjelmistotaloksi. Hänellä ei ollut aiempaa kokemusta HR-tehtävistä ennen Eatechille tuloaan, joten hän kuvailee oppineensa kaiken tarvittavan työssä – käymäänsä henkilöstötyön erikoisammattitutkintoa ja muita koulutuksia lukuun ottamatta. Eatechilla työskentely on siis antanut paljon ja tarjonnut sopivaa haasteellisuutta.

Tulevaisuudessa Hanna haluaisi syventää osaamistaan HR-kenttään liittyen. ”Kuten moni muukin asia digitalisaation myötä, on myös HR murroksen alla. Siksi on mielenkiintoista seurata kehityksen suuntaa ja pysyä samalla itse muutoksessa mukana”, Hanna toteaa. Häntä kiinnostavat erityisesti osaamisen kehittämiseen ja hyvinvoinnin tukemiseen liittyvät uudet ilmiöt ja trendit. Hanna viihtyy kuitenkin hyvin nykyisessä roolissaan, sillä hän pääsee tekemään siinä haluamiaan asioita: työskentelemään ihmisten parissa laajalla skaalalla sekä miettimään toiminnan kehittämistä ja kasvua.

 
Lue myös aiemmat urakehitystarinat:
Janin: https://www.eatech.fi/urakehitystarina-jani/
Marko: https://www.eatech.fi/urakehitystarina-marko/

Jenni Ilmola