X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Urakehitys Eatechilla: Erilaiset roolit tukevat toisiaan

27/12/2017 - 10:30

Blogisarjassa on tarkastelussa eatechilaisten urakehitys, ja sarjassa sukellamme eri osaajiemme uratarinoihin. Haluamme pitää huolen työntekijöidemme osaamisen kehittymisestä mm. erilaisten opiskelu- ja koulutusmahdollisuuksien avulla sekä tarjota eatechilaisille mahdollisuuden halutessaan vaihtaa roolia sopivan tilaisuuden tullen.

Ensimmäisenä on vuorossa UX-suunnittelijana, ohjelmistokehittäjänä ja rekrylähettiläänä toimivan Janin tarina ja urakehitys.

 

URAKEHITYSTARINA: JANI

Nykyinen rooli: Software Designer, UX Designer, Rekrylähettiläs
Missä tehtävässä aloitti: Rekrylähettiläs, lokakuu 2016
Toiveammatti lapsena: Lentäjä
 

Haaveena ura IT-firmassa

Opintojaan TTY:n tietojohtamisen koulutusohjelmassa viimeistelevä Jani on työskennellyt Eatechilla jo monenlaisissa rooleissa. Diplomityö valmistui jo vuosi sitten, samoihin aikoihin, kun Jani aloitti Eatechilla rekrylähettilään tehtävissä. Yritys olikin jo tullut tutuksi siellä työskentelevien opiskelukaverien kautta.

Ennen Eatechille päätymistä Jani työskenteli yliopistolla tutkimusapulaisena ja kurssiassistenttina. Hän oli myös pitkään rautakaupan palkkalistoilla, josta kertyi arvokasta asiakaspalvelukokemusta. Messukokemusta oli kertynyt Tampereen Yrityspäivien järjestäjänä sekä Tampere Jazz Happening –tapahtuman toteutuksessa. Näistä kaikista oli etua rekrylähettilään tehtävissä, koska työ piti sisällään erilaisiin rekrymessuihin ja muihin tapahtumiin osallistumista sekä ihmisten kohtaamista ja Eatechin uramahdollisuuksien esittelyä.

Jani oli pitkään haaveillut IT-firmassa työskentelystä, joten rekrylähettiläänä toimiminen oli todella kiinnostava mahdollisuus saada jalka oven väliin. Vaikka tehtävä olikin Janista mielenkiintoinen itsessään, hänellä oli silti toiveena, että tehtävän kautta voisi aueta muitakin mahdollisuuksia.

Koodaustaustasta on apua UX-suunnittelussa

Myöhemmin Janille aukesi mahdollisuus päästä työskentelemään sekä UX-suunnittelijana erääseen projektiin ja web-kehittäjäksi toiseen projektiin. Urakehityksen mahdollisti Janin mukaan se, että hän avasi suunsa. ”Eihän kukaan voi tietää toiveistasi, jos et sano niitä ääneen”, hän toteaa. Tällä hetkellä Jani työskenteleekin pääasiassa koodarina ja UX-suunnittelijana. Rekrylähettilään tehtävät eivät ole kuitenkaan täysin jääneet taka-alalle, sillä toisinaan hän käy yhä rekrymessuilla kertomassa Eatechista. Kaikki kolme roolia tukevat Janin mielestä toisiaan. ”Nyt minulla on paremmat valmiudet kertoa messuilla Eatechilla työskentelystä, sillä minulla on omakohtaista kokemusta eri tehtävistä”, Jani toteaa.

Jani kokee myös, että UX-suunnittelijan ja koodarin tehtävät sopivat hyvin yhteen. UX-suunnittelijan tehtävät pitävät sisällään esimerkiksi ideoiden jalostamista asiakkaan kanssa sekä myynnin tukemista. Kehittäjän tehtävissä hän tekee suurimmaksi osaksi front end –koodausta ja tällä hetkellä perehtyy Reactin saloihin. ”Käytettävyyskärpänen on kuitenkin puraissut minua sen verran lujaa, että koen itseni enemmän UX-suunnittelijaksi kuin koodariksi”, Jani selventää ja jatkaa: ”Nautin suuresti siitä, kun saan ratkoa liiketoiminnan ongelmia yhdessä asiakkaiden kanssa, ja pohtia sitä, miten ratkaisumme vastaisi mahdollisimman hyvin tarvetta. Koodaustaustasta on tässäkin suuri apu.”

”Yhtä palkitsevaa on saada luotua asiakasta miellyttävä ratkaisu, kuin nähdä meillä töissä sellainen henkilö, jota on jututtanut rekrymessuilla.”

Tärkeintä on halu oppia

Tärkeintä hänen rooleissaan on halu oppia ja omaksua nopeasti uusia asioita. Vastaan tulee koko ajan tilanteita, joissa täytyy astua omalle epämukavuusalueelle. Erityisesti projektityöstä ja asiakkaan kanssa viestimisestä oppii työn ohessa asioita, joita ei kirjoista voi lukea. Seuraavaksi Jani haluaisi entisestään syventää osaamistaan myös palvelumuotoilun puolella. Ja web-tekniikoiden suhteen ei ole koskaan valmista, uutta on opittava jatkuvasti – uusia tekniikoita ja joskus ihan uusia ohjelmointikieliäkin.

Jani viihtyy rooleissaan erityisesti vaihtelevien työtehtävien vuoksi. ”Useammassa eri roolissa toimiminen takaa sen, että viikot ovat harvoin samanlaisia”, hän kertoo. Eri tehtävät vaativat erilaista asennoitumista ja mielentilaa, joten Jani pääsee jatkuvasti haastamaan itseään ja kehittymään tehtävissään. Myös onnistumisen kokemukset ovat erilaisia: ”Yhtä palkitsevaa on saada luotua asiakasta miellyttävä ratkaisu, kuin nähdä meillä töissä sellainen henkilö, jota on jututtanut rekrymessuilla.”

 
Lue myös Eatechin opiskelu- ja koulutusmahdollisuuksista: https://www.eatech.fi/eatech-arvostaa-harrastuneisuutta/

Jenni Ilmola