X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Urakehitystä Eatechilla: Mahdollisuus edetä uralla tuli odotettua nopeammin​

22/01/2018 - 10:59

Blogisarjassa on ollut tarkastelussa useamman osaajamme uratarina, mitä kautta on tutustuttu eatechilaisten urakehitykseen. Haluamme pitää huolen työntekijöidemme osaamisen kehittymisestä mm. erilaisten opiskelu- ja koulutusmahdollisuuksien avulla sekä tarjota eatechilaisille mahdollisuuden halutessaan vaihtaa roolia sopivan tilaisuuden tullen.

Seuraavana on vuorossa projektipäällikkönä toimivan Markon uratarina.

 

URATARINA: MARKO

Nykyinen rooli: Project Manager
Missä tehtävässä aloitti: .Net Developer, v. 2015
Toiveammatti lapsena: ”Lapsena ihailin poliiseja”
 

Yrittäjästä koodariksi

Marko opskeli aikoinaan TTY:llä ohjelmistotuotannon pääaineessa ja ensimmäinen oman alan työpaikka oli tutkimusapulaisen pesti omalla yliopistolla. Sinne hän jäi vielä valmistumisensa jälkeen reiluksi vuodeksi projektitutkijaksi. Samaisella tutkimusporukalla he päätyivät perustamaan myös oman yrityksen. Vaikka yrittäjyys olikin jännittävää aikaa, ei yritys kuitenkaan ottanut tuulta alleen toivotulla tavalla. Bongattuaan Eatechin työpaikkailmoituksen .Net –kehittäjän paikasta, Marko päätti hakea palkkatöitä.

Jo työhaastattelussa oli puhetta mahdollisuudesta edetä projektipäällikön rooliin. ”Projektipäällikön rooli kiinnosti, vaikkei minulla ollut edellisestä firmasta varsinaista projektipäällikköosaamista”, Marko kertoo. Kokemusta oli kuitenkin kertynyt hyvin monipuolisista tehtävistä yrittäjänä. Mahdollisuus päästä tekemään projektipäällikön tehtäviä tuli lopulta yllättävän nopeasti kohdalle: ”Jo puolen vuoden kuluttua aloittamisestani esimieheni tuli kysymään, että haluanko lähteä kokeilemaan projektipäällikkyyttä. En ollut ajatellut, että eteneminen voisi tapahtua niin nopeasti.”

Ihmissuhdetaitoja ja teknisten asioiden johtamista

Projektipäällikön rooli osoittautui niin kiinnostavaksi kuin Marko oli olettanutkin ja hän on viihtynyt roolissa hyvin. Hän kuvailee oppineensa kaiken tarvittavan Eatechilla. ”Aika paljon täällä on tullut opittua. Olen oppinut täällä kaiken, mitä kuuluu projektipäällikön tehtäviin, mm. talouspuolen asioista, resursoinnista ja työmääräarvioiden tekemisestä sekä sopimusteknisistä asioista”, Marko listaa. Myöhemmin projektipäällikön tehtävien rinnalle tuli vielä esimiesvastuut.

Tärkeintä projektipäällikön roolissa on Markon mukaan kyky hallita montaa asiaa samaan aikaan, sillä käynnissä on yhtäaikaisesti monia projekteja iloineen ja haasteineen. Projektipäällikön tulee hahmottaa kokonaisuus ja tunnistaa sieltä korkeimman prioriteetin asiat. ”Projektipäällikön voisi ajatella johtavan monipuolisesti niin teknisiä asioita kuin ihmisiäkin, sillä tehtäviin kuuluu projektien vetämisen lisäksi paljon kommunikointia eri osapuolten kanssa”, Marko kuvailee. Kommunikointia tapahtuu niin asiakkaan suuntaan kuin projektitiimin ja yhteistyökumppanien kanssa. Marko kokeekin oppineensa erityisesti ihmissuhde- ja johtamistaitoja projektipäällikkönä ja esimiehenä toimiessaan.

”En ollut ajatellut, että eteneminen voisi tapahtua niin nopeasti.”

Tehtävien monipuolisuus motivoi

Marko nauttii nykyisestä roolistaan erityisesti sen monipuolisuuden vuoksi. Tehtävät vaihtelevat projektien myötä, joten töissä pääsee jatkuvasti haastamaan itseään. Toisinaan haasteet voivat olla isojakin, mutta kun kaikki narut saa pidettyä käsissään, on se todella palkitsevaa. ”Ainoa miinus tehtävissäni on koodauksen vähäisyys, sillä kaikkea ei vain ehdi tehdä”, Marko nauraa. Monipuolisissa tehtävissä uutta opittavaa ja kehittymistä riittää vielä tulevaisuudellekin: ”En koe olevani valmis projektipäällikkö, vaan haluaisin kehittyä työssäni jatkossakin.”

”Uralla etenemisestä tai tehtävien vaihdosta haaveilevan kannattaa tuoda toiveensa esille vaikkapa omalle esimiehelle, vaikkei vielä sillä hetkellä olisikaan tarvittavaa osaamista. Silloin voitte yhdessä pohtia, kuinka osaamista voisi lähteä kehittämään”, Marko pohtii lopuksi ja nostaa esiin esimerkiksi Eatechin koulutus- ja harrastustoiminnan hyödyntämisen tässä tarkoituksessa.

 
Lue myös Janin urakehitystarina: https://www.eatech.fi/urakehitystarina-jani/

Jenni Ilmola