X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Vuodenvaihteen lupauksia

05/01/2017 - 15:34

Vuodenvaihteen lupauksia

Suoritin muutama vuosi sitten ISTQB:n perustason testaussertifikaatin. International Software Testing Qualifications Board vastaa maailmanlaajuisesti ohjelmistotestaajien sertifioinnista. Silloin ei tullut sen kummemmin ajatelleeksi, miten sertifiointijärjestelmää koordinoidaan Suomessa tai millä keinoilla testausalaa ylipäänsä edistetään. Loppukesästä ilmoittauduin näitä sertifiointikokeita Suomessa koordinoivan FiSTB:n (Finnish Software Testing Board) järjestämään testausseminaariin, ja siinä samalla ilmoittauduin myös vapaaehtoiseksi yhdistyksen toimintaan. Ensi töikseni olin avustamassa seminaarissa, ja oli hienoa nähdä, että seminaari oli saanut liikkeelle paljon testausalan väkeä. Seminaarissa oli hyvä pöhinä, ja sain uutta inspiraatiota työhöni. Innostuin asiasta siinä määrin, että tällä hetkellä puuhailen vapaa-ajallani enemmänkin testausasioiden parissa.

Tee oma kehittymisen suunnitelma

Testausala kehittyy siinä missä IT-alakin yleisesti, ja tässä kehityksen kelkassa olisi pysyttävänä mukana. Isossa mittakaavassa kukaan ei vedä kelkkaa perässään yksin, mutta oman kelkan suhteen voi ottaa ohjat omiin käsiin. Arjen kiireiden keskellä ei välttämättä aina tule kovin aktiivisesti suunniteltua tulevaisuutta ammatillisen kehittymisen näkökulmasta. Toki töitä tehdessä kehittyy ja oppii uusia asioita, mutta pienestä lisäpotkusta tai uudesta näkökulmasta ei varmasti olisi haittaa.

Loppuvuonna osallistuin FiSTB:n suunnittelu- ja kokouspäivään. Paluumatkalla junassa pureskelin päivän antia. Mietin omia ammatillisia mielenkiinnon kohteitani ja kehitysideoitani, ja miten saisin niistä konkreettisia tekoja. Siltä istumalta totesin, että suunnitelma on tehtävä.

Joululomien aikaan oli hieman ylimääräistä aikaa pohtia sitä, miten voisi kehittää omaa osaamistaan. Vuodenvaihteeseen liittyy vahvasti ajatukset ja lupaukset erilaisten asioiden ja tapojen parantamisesta. Vaikka vuosi 2017 on jo alkanut, vielä ehtii! Mitä jos tänä vuonna tekisit uuden vuoden lupauksen liittyen ammattitaitosi kehittämiseen ja siten lisäisit hieman vauhtia omaan kelkkaasi tai ohjaisit sitä sopivaan suuntaan?

Kutsu itsesi pikapalaveriin

Töitä tekee kukin tyylillään ja käytännöt vaihtelevat aloittain. Yhteistä kaikelle työlle on kuitenkin se, että työskentely on mielekkäämpää, kun työssä on pieni kipinä mukana. Kipinää voit hakea kutsumalla itsesi pikapalaveriin, jossa suunnittelet omaa lupaustasi tai vaikka kirjoittamalla muistutuksen asiasta saman tien muistilapulle. Kunhan muistat antaa asialle hetken aikaasi. Itse varasin kalenteriin ajan joulutauolla olleen tanssitunnin kohdalle.

Lupaus voi olla pitkään mielessä olleeseen jatkotutkintoon tai koulutukseen pyrkiminen, ammattikirjallisuuden säännöllinen lukeminen tai vaikka seminaariin osallistuminen ensimmäistä kertaa. Pieni asia tai isompi kokonaisuus. Siinä on joka tapauksessa vähintään yksi ratin kääntö omaa määränpäätä kohti. Pienelläkin tavoitteella voi olla lopulta suurikin myönteinen vaikutus eri asioihin – sekä töissä että vapaa-ajalla. Saatat innostua ja samalla motivoida muitakin! Tartu siis kelkan rattiin ja toivota itsellesi uusia asioita täynnä olevaa uutta vuotta!

Miia Tuomimäki