X
Loading...
Ei hakutuloksia
Sisältö
Henkilöt
{ page.post_title }
{ page.titteli }
{ page.sahkoposti }
{ page.puhelinnumero }

Yksinkertaisesti kaunista, ohjelmistoa!

04/11/2015 - 10:40

Maailma yksinkertaistuu, ehkä joku kaunis päivä vielä ohjelmistotkin. Satojen sivujen mittaisten käyttöohjeiden aika on ohitse. On tullut aika muuttaa ohjelmistot ja järjestelmät tukemaan ihmistä, ei toisinpäin. Haaste on heitetty, otatko yksinkertaistamishaasteen vastaan?

Isäntänä talossa, kukkona tunkiolla

Järjestelmät ovat hyviä renkejä, ei isäntiä. Järjestelmien tehtävä on edesauttaa niille tarkoitetun tehtävän suorittamista. Tänä päivänä valitettavan usein törmää järjestelmiin, jotka hankaloittavat varsinaista tekemistä. Ja mitä siitä seuraa? Yleensä se, että käyttöönotettu järjestelmä jää pölyttymään hyllyn reunalle alkuinnostuksen jälkeen. Osa työntekijöistä tympääntyy ja lähtee katselemaan uusia tuulia. Mutta onko se ruoho vihreämpää aidan toisellakaan puolella? Yleensä ei, ei ainakaan ennen kuin ohjelmistoa tarjoavat ja tilaavat yritykset kunnolla ymmärtävät järjestelmien roolin renkinä.

Kuukauden yksinkertaisin toteuttaja

Yksinkertaisen ohjelmiston tekeminen vaatii monimutkaista ajattelua. Monimutkaisen toiminnon piilottaminen yksinkertaisen käyttöliittymän taakse vaatii luovuutta, innostusta ja asiantuntijuutta. Ne ihmiset, jotka pystyvät tähän, ovat ansainneet ”Kuukauden yksinkertaisin toteuttaja” -palkintonsa. Tällaista palkintoa tuskin monestakaan organisaatiosta löytyy, mutta mieli tekisi sellainen meille vihkiä käyttöön. Se on kaikkea muuta kuin aliarvioiva saavutus, koska yksinkertainen ohjelmisto/käyttöliittymä/rajapinta on vain niin kaunista ja vaatii tekijältään paljon!

Yksinkertaista kumppanuutta

Kaikki puhuvat kumppanuudesta tilaajan ja toimittajan välillä. Se on helppoa ja sillä yritetään vakuuttaa. Harva pystyy kuitenkaan tätä todentamaan käytäntöön asti. Kumppanuuden on oltava jotain muutakin kuin kauniita lauseita PowerPointeissa tai markkinointipuheissa. Yksinkertaisimmillaan kumppanuus on sitä, että tiedät, mitä toinen haluaa ja tarvitsee. Jos et usko, niin kokeile. Anna meille hetki aikaasi, niin uskallan väittää, ettet tule katumaan. Haluamme olla ohjelmistojesi yksinkertaisesti paras kumppani.

Me Eatechillä haluamme olla toteuttamassa yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä ohjelmistoja. Kutsumme juuri Sinut mukaan tähän kampanjaan. Tule luomaan kanssamme yksinkertaista, mutta samalla niin kaunista koodia tai tule kumppaniksemme käyttämään tarjoamiamme palveluita. Oletko seuraava ”Yksinkertaistaja” -palkinnon saaja?

Toni Kokkonen